Συνάντηση με Τραμπ προαναγγέλλει ο Μερτς μετά τη συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία
Την πρόθεσή του να «συναντηθεί σύντομα» με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε μετά την συμφωνία των Χριστιανοδημοκρατών (CDU/CSU) με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) για σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία ο επόμενος καγκελάριος της χώρας, Φρίντριχ Μερτς.
«Θα ιδωθούμε σύντομα» δήλωσε ο Φρίντριχ Μερτς στο τηλεοπτικό δίκτυο ADF, διευκρινίζοντας όμως πως δεν έχει οριστεί ακόμη συγκεκριμένη ημερομηνία για την συνάντησή τους.
Σε κάθε περίπτωση, πριν από την συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο, όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος, θα χρειαστούν διαβουλεύσεις σε επίπεδο ΕΕ, ειδικά για ζητήματα όπως είναι οι τελωνειακοί δασμοί.
Ο Φρίντριχ Μερτς εξήγησε πως σκοπός του είναι να αντιπροσωπεύσει όλες τις χώρες της ΕΕ, όχι μόνο τη Γερμανία, στο επικείμενο ταξίδι του στην Ουάσιγκτον. «Για μένα, η προτεραιότητα είναι η Ευρώπη» σημείωσε.
Η εκτίμηση για την αναστολή των δασμών από τον Τραμπ
Παράλληλα, σε συνέντευξή του στο ZDF, ο κ. Μερτς έκρινε πως εν μέρει η απόφαση του κ. Τραμπ να αναστείλει για 90 ημέρες τους δασμούς που ανήγγειλε την περασμένη εβδομάδα οφείλεται στην ενιαία στάση της Ευρώπης.
Τόνισε ότι η Ευρώπη είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί αλλά ταυτόχρονα αποφασισμένη να προστατεύσει τα συμφέροντά της στη διένεξη για το διεθνές εμπόριο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Η Γερμανία επέστρεψε στην πορεία της» - Το μήνυμα Μερτς στον Τραμπ και τους Ευρωπαίους
SPONSORED
Το Ισραήλ καρατόμησε τη στρατιωτική εισαγγελέα για το βίντεο με την κακοποίηση Παλαιστινίων
18:37
Θεσσαλονίκη: Πάνω από 14 φορές χτύπησε τον πατέρα του με κατσαβίδι και μαχαίρι ο 30χρονος
18:35
: Σουηδία: Η κυβέρνηση μειώνει για έξι μήνες την τιμή της μηνιαίας κάρτας των μέσων μαζικής μεταφοράς
18:27
Ο Δανός Νίστρουπ νέος προπονητής του Παναθηναϊκού - Υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2028
18:20