Συρία: Συνάντηση Μαχμούτ Αμπάς με τον τον μεταβατικό πρόεδρο της Συρίας Άχμέντ αλ Σάρα
Ο Παλαιστίνιος ηγέτης Μαχμούτ Αμπάς με τον μεταβατικό πρόεδρο της Συρίας Άχμαντ αλ Σάρα
Lebanese Government press office via APΤον μεταβατικό πρόεδρο της Συρίας Άχμεντ αλ Σάρα στη Δαμασκό, συνάντησε σήμερα Μεγάλη Παρασκευή (18/4) ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, στην πρώτη επίσκεψή του στη Συρία τα τελευταία 16 χρόνια.
Σύμφωνα με συριακή κυβερνητική πηγή, η επίσκεψη αυτή έχει ως στόχο να συζητηθούν τρόποι ενίσχυσης των συροπαλαιστινιακών σχέσεων και «απειλές» που αντιμετωπίζουν και οι δύο πλευρές.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA), 560.000 Παλαιστίνιοι κατοικούσαν στη Συρία πριν ξεσπάσει η σύγκρουση στη χώρα το 2011. Σήμερα εκτιμάται ότι ο αριθμός τους ανέρχεται σε 438.000, εκ των οποίων ποσοστό μεγαλύτερου του 40% εκτοπίστηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου (2011-2023).
Η τελευταία επίσκεψη του Αμπάς στη Δαμασκό ήταν το 2009, κατά τη διάρκεια της οποίας συναντήθηκε με τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, ο οποίος ανατράπηκε τον Δεκέμβριο του 2024 από έναν συνασπισμό ισλαμιστικών οργανώσεων ανταρτών του οποίου ηγείτο ο Σάρα.
Οι Αμπάς και Σάρα συναντήθηκαν πρώτη φορά τον Μάρτιο στο περιθώριο μιας αραβικής συνόδου κορυφής στο Κάιρο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Αμπάς καταργεί τα επιδόματα στις οικογένειες φυλακισμένων Παλαιστινίων - Ο ρόλος των ΗΠΑ
Στα 18,5 λεπτά ανά kWh η μέση τιμή σε πράσινα τιμολόγια τον Δεκέμβριο - Δείτε τις τιμές των παρόχων
04:00
IRIS: Υποχρεωτικό για όλες τις επιχειρήσεις - Διευκρινίσεις για τα όρια συναλλαγών
03:00
Έως πότε υποβάλλεται η τροποποιητική δήλωση για την επιστροφή ενοικίου
02:00
Υπογραφή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας: Ποιοι κλάδοι θα δουν αυξήσεις μισθών
01:00