ΚΟΣΜΟΣ

Ένα αγόρι έξι ετών συγκλόνισε τη Σύνοδο του ΟΗΕ

Ένα αγόρι έξι ετών συγκλόνισε τη Σύνοδο του ΟΗΕ
Facebook/Potus

Μπορεί να έχει περάσει κάμποσος καιρός και η ιστορία του πεντάχρονου Ομράν από τη Συρία να μην είναι τόσο ζωντανή όσο στην αρχή αλλά σίγουρα δεν έχει ξεχαστεί.

Το αγοράκι σύμβολο της τραγωδίας του εμφυλίου στη Συρία, η εικόνα του οποίου έκανε τον γύρο του κόσμου, φαίνεται να έχει επηρεάσει λίγο παραπάνω ένα 6χρονο παιδάκι από τη Νέα Υόρκη. Όλοι στεναχωρηθήκαμε, θυμώσαμε, διαδώσαμε στα social media και ίσως κλάψαμε με την εικόνα του Ομράν τον οποίον συνέλαβε η κάμερα να κάθεται σοκαρισμένος και μέσα στα αίματα σε ένα ασθενοφόρο μετά τη διάσωση του από έναν βομβαρδισμό.

Ο 6χρονος Άλεξ όμως, έκανε κάτι παραπάνω από αυτά. Έστειλε στον ίδιο τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών ένα γράμμα όπου του εξηγεί ότι η οικογένεια του δεν φοβάται τους πρόσφυγες και να του ζητήσει να του φέρουν τον Ομράν στην Αμερική ώστε να μπορέσουν τον υιοθετήσουν.

Η ιστορία έγινε γνωστή από τον ίδιο τον Μπάρακ Ομπάμα όταν διάβασε το γράμμα στα μέλη του ΟΗΕ, όπου με συγκίνηση σημείωσε ότι το γράμμα ενός παιδιού: «Δεν έχει τον κυνισμό των ενηλίκων και δεν φοβάται τον άλλο εξαιτίας του χρώματος του δέρματός του ή της καταγωγής του. Μπορούμε να μάθουμε πολλά από τον Άλεξ».

alex1final e1474532198289

Πηγή: White House.gov

Στην επιστολή του ο 6χρονος αναφέρει:

Αγαπητέ Πρόεδρε Ομπάμα,

Θυμάστε το αγόρι από το ασθενοφόρο στη Συρία; Μπορείτε σας παρακαλώ, να πάτε να τον πάρετε και να τον φέρετε στο σπίτι μου; Μπορείτε να παρκάρετε στο δικό μας πάρκινγκ ή στο δρόμο και θα σας περιμένουμε με σημαίες, λουλούδια και μπαλόνια. Θα του δώσουμε μία οικογένεια και θα είναι ο αδερφός μας.

Η Κάθριν, η μικρή μου αδερφή, θα μαζέψει πεταλούδες και πυγολαμπίδες γι’ αυτόν. Στο σχολείο μου, έχω ένα φίλο από την Συρία, τον Ομάρ και θα τον γνωρίσω στον Ομάρ. Μπορούμε να παίζουμε όλοι μαζί. Μπορούμε να τον καλέσουμε σε πάρτι γενεθλίων και να μας μάθει μια άλλη γλώσσα. Μπορούμε να του διδάξουμε αγγλικά, όπως κάναμε και με τον φίλο μας τον Αότο από την Ιαπωνία.

Σας παρακαλώ να του πείτε ότι ο αδερφός του θα είναι ο Άλεξ, που είναι ένα πολύ ευγενικό παιδί, ακριβώς σαν κι αυτόν. Από την στιγμή που δε θα φέρει τα παιχνίδια του, η Κάθριν θα του δώσει το μεγάλο μπλε λαγουδάκι της. Κι εγώ θα μοιραστώ μαζί του το ποδήλατό μου και θα του δείξω πώς να κάνει ποδήλατο. Θα του μάθω να κάνει προσθέσεις και αφαιρέσεις στα μαθηματικά. Και μπορεί να μυρίσει και το λιπ γκλος της Κάθριν που είναι πράσινο. Δεν αφήνει κανέναν να το αγγίξει.

Σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ! Ανυπομονώ να έρθει!

Άλεξ, 6 χρονών

Ο Λευκός Οίκος βιντεοσκόπησε τον μικρό Αλεξ και την έκκλησή του και το βίντεο έχουν δει δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι. Ο ίδιος ο Potus δημοσίευσε στο προφίλ του στο Facebook τον μικρό να κάθεται σε ένα ένα τραπέζι και να διάβαζει το γράμμα, προσπαθώντας να στείλει το δικό του ηχηρό μήνυμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ