Αποσύρεται ο καρδινάλιος Μπέτσιου από το Κονκλάβιο - Είχε καταδικαστεί για σκάνδαλο
Ο καρδινάλιος Άντζελο Μπέτσιου φτάνει για την έναρξη της δημόσιας συναυλίας στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό
(AP Photo/Gregorio Borgia)Ο Ιταλός καρδινάλιος Τζοβάνι Άντζελο Μπέτσιου ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο κονκλάβιο που από τις 7 Μαΐου θα κληθεί να εκλέξει τον διάδοχο του εκλιπόντα πάπα Φραγκίσκου.
Ο Μπέτσιου, 76 ετών, δήλωσε ότι "υπακούει στην βούληση του Φραγκίσκου", ο οποίος το 2020 του είχε αφαιρέσει όλες τις εκκλησιαστικές αρμοδιότητες, αν και είχε διατηρήσει τον τίτλο του καρδιναλίου.
Για σκάνδαλο καταδικάστηκε ο Μπέτσιου
Αρχικά ο κληρικός είχε διεκδικήσει δικαίωμα συμμετοχής στο κονκλάβιο, αλλά χθες, Δευτέρα, έγινε σαφές ότι η σύνοδος των καρδιναλίων, που όρισε την ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας εκλογής του νέου ποντίφικα, δεν έβλεπε ευνοϊκά την συγκεκριμένη εξέλιξη.
Ο Μπέτσιου ξεκίνησε ως στενός συνεργάτης του Αργεντινού πάπα, αλλά στην συνέχεια κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε για συμμετοχή σε σκάνδαλο αδιαφανών επενδύσεων του Βατικανού σε ακίνητα στο κέντρο του Λονδίνου - μια επένδυση για την οποία ο πάπας Φραγκίσκος δεν είχε ενημερωθεί.
Νετανιάχου: Η προσωρινή κατάπαυση του πυρός δεν σηματοδοτεί το τέλος του πολέμου
21:18
Τα διεθνή ΜΜΕ για το ελληνικό «Age Ban» στα social media σε παιδιά κάτω των 15 ετών
21:08
Συνελήφθησαν 13χρονος και 16χρονος με κλεμμένο δίκυκλο στο Γαλάτσι
20:52
Η Ουγγαρία αποκτά έως και 10 πυρηνικούς αρθρωτούς αντιδραστήρες από τις ΗΠΑ
20:45