Περιορίζεται η χρήση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία της Φινλανδίας
Μαθήτρια απασχολείται με το κινητο τηλέφωνο έξω από το σχολείο της
(AP Photo/Emilio Morenatti)Νομοθεσία που περιορίζει τη χρήση smartphones και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών από τους μαθητές στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια της ημέρας, ψήφισε το φινλανδικό κοινοβούλιο.
Οι νομοθέτες λένε ότι η ανησυχία για την ευημερία των μαθητών και την ποιότητα του μαθησιακού τους περιβάλλοντος ήταν οι κινητήριοι παράγοντες πίσω από τη νέα πολιτική. Οι νέοι κανόνες αναμένεται να τεθούν σε ισχύ στην αρχή της επόμενης σχολικής χρονιάς τον Αύγουστο.
Σ'υμφωνα με το euronews ο νόμος δεν απαγορεύει πλήρως τη χρήση κινητών τηλεφώνων στους σχολικούς χώρους. Αντίθετα, παραδίδει την εξουσία στους εκπαιδευτικούς σχετικά με το αν θα επιτρέπουν ή θα απαγορεύουν τη χρήση των συσκευών κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας.
«Νομίζω ότι είναι καλό να υπάρχουν ενιαίοι κανόνες για τα σχολεία, διότι υπήρξε μια μικρή μεταβλητότητα. Στα σουηδικά σχολεία της Φινλανδίας, έχουμε περισσότερη ομοιομορφία εδώ και αρκετό καιρό, αλλά λαμβάνοντας υπόψη ολόκληρο το έθνος, είναι πραγματικά καλό πράγμα», δήλωσε ο Tόνι Μπιόρκ, διευθυντής του Σουηδικού Γυμνασίου Mattliden.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κατέρρευσε η οροφή δημοτικού σχολείου στα Φιλιατρά - Δεν υπήρξαν τραυματισμοί
Αιματηρή επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο στην Νότια Κορέα - Πέντε τραυματίες
Πολωνία: Υποχρεωτικά μαθήματα οπλοχρησίας και σκοποβολής στα σχολεία
Μητσοτάκης: «Αν βρούμε φυσικό αέριο αλλάζουν τα πάντα» - Οι σχέσεις με ΗΠΑ, η Τουρκία και το SAFE
17:03
Αγρότες: Η στιγμή που τρακτέρ τρέχει με όπισθεν να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό - «Πάτα τον» φώναζαν (vid)
16:54
Μαρινάκης: Δεν μπορεί να γίνει διάλογος με τους αγρότες όταν συμβαίνουν επιθέσεις σε αστυνομικούς
16:50
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί φιλέτο γαύρου σε ηλιέλαιο
16:45