ΚΟΣΜΟΣ

Σάρλοτ: συγκλονίζει η αγκαλιά του στρατιώτη με το διαδηλωτή

Σάρλοτ: συγκλονίζει η αγκαλιά του στρατιώτη με το διαδηλωτή
REUTERS/Mike Blake

Για δύο συνεχόμενα βράδια ήταν «απέναντι», ήταν «εχθροί». Διαδηλωτές από τη μία και στρατιώτες κι αστυνομικοί από την άλλη, έδωσαν τη «μάχη» -ο καθένας από το δικό του στρατόπεδο- με φόντο τα νέα περιστατικά αστυνομικής βίας που ξεσήκωσαν τα πλήθη στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας.

Τις δύο τελευταίες ημέρες βλέπαμε τις δύο πλευρές να ανταλλάσουν βρισιές, πέτρες, μπουκάλια, δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες.

Όμως κατά την τρίτη νύχτα των διαδηλώσεων στο Σάρλοτ, με την πόλη να έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τις Αρχές να έχουν επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας, και τους διαδηλωτές να αριθμούν χιλιάδες στους δρόμους, μια εικόνα διαφορετική κάνει τον γύρο του κόσμου.

Οι πέτρες, τα μπουκάλια, τα δακρυγόνα και οι πλαστικές σφαίρες των προηγούμενων ημερών, έδωσαν τη θέση τους και στις αγκαλιές μεταξύ ανδρών των μονάδων επιβολής της τάξης και διαδηλωτών.

Αυτόπτης μάρτυρας μιας τέτοιας στιγμής, ο ρεπόρτερ του CNNi Ed Lavandera, ο οποίος την μοιράστηκε με τους φίλους του στο Instagram, σημειώνοντας πως ο συγκεκριμένος στρατιώτης του αποκάλυψε πως όλη τη νύχτα δεχόταν αγκαλιές από ανθρώπους που είχαν βγει στο δρόμο για να διαδηλώσουν ενάντια στην αστυνομική βία.

https://www.instagram.com/p/p

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ