ΚΟΣΜΟΣ

Έρευνα του FBI για την επίθεση στα συστήματα της Yahoo

Έρευνα του FBI για την επίθεση στα συστήματα της Yahoo
REUTERS/Denis Balibouse/File Photo

Η παραβίαση τα συστήματα της Yahoo το 2014, αποτελεί τη μεγαλύτερη επίθεση στο διαδίκτυο, όπως αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η εταιρεία σημειώνει ότι εκλάπησαν στοιχεία 500 εκατομμυρίων λογαριασμών, στα οποία περιλαμβάνονταν προσωπικές πληροφορίες χρηστών.

Στα δεδομένα που κλάπηκαν ενδέχεται να περιλαμβάνονται ονόματα, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφωνικοί αριθμοί, ημερομηνίες γέννησης, ασφαλείς κωδικοί πρόσβασης, όχι όμως και ευάλωτοι κωδικοί πρόσβασης, δεδομένα που αφορούν κάρτες πληρωμών ή τραπεζικούς λογαριασμούς, ανέφερε η εταιρεία.

Το FBI, το οποίο και έχει αναλάβει να διερευνήσει την υπόθεση, αναζητά έναν χάκερ με το όνομα «Peace», ο οποίος τον Αύγουστο φέρεται ότι προσπαθούσε να πουλήσει στη «μαύρη» αγορά του Διαδικτύου τα στοιχεία 200 εκατομμυρίων λογαριασμών του Yahoo, σύμφωνα με το BBC.

Το πρακτορείο Reuters τονίζει ότι τρεις αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, τα ονόματα των οποίων δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, υποστήριξαν πως η επίθεση φαίνεται ότι συνδέεται «με κάποια κυβέρνηση». Όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι η επίθεση φέρει μεγάλες ομοιότητες με προηγούμενες, στις οποίες εικάζεται ότι είχαν ανάμειξη οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ