ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τεντ Κρουζ δήλωσε ότι στηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ

Ο Τεντ Κρουζ δήλωσε ότι στηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ και Τέντ Κρουζ χαιρετιούνται λίγο πριν το ντιμπέιτ που διοργάνωσε το CNN στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι στην Φλόριντα, την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 REUTERS/Joe Skipper/File Photo

Με μια αιφνιδιαστική στροφή ο γερουσιαστής Τεντ Κρουζ (Ted Cruz) εξέφρασε την στήριξη του στον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο Ντόναλντ Τραμπ (Donald Trump), σημειώνοντας πως είναι ο μόνος υποψήφιος που μπορεί να σταματήσει την νίκη της υποψήφιας των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον (Hillary Clinton) στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου για τον Λευκό Οίκο.

«Πριν από έναν χρόνο, δεσμεύτηκα να στηρίξω τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και τιμώ αυτή την δέσμευση. Και αν δεν θέλετε να δείτε την Χίλαρι Κλίντον πρόεδρο της χώρας, σας παροτρύνω να τον ψηφίσετε», τόνισε ο πρώην υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικάνων σε μακροσκελή ανακοίνωση του.

Ο γερουσιαστής από το Τέξας και υποστηρικτής του υπερσυντηρητικού Tea Party ήταν ο τελευταίος αντίπαλος του Τραμπ που αποσύρθηκε από την κούρσα για το ρεπουμπλικανικό χρίσμα, μετά από τις προκριματικές εκλογές της Ιντιάνα στις αρχές του περασμένου Μαΐου.

Στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων τον Ιούλιο, όπου ο Τραμπ αποδέχτηκε επισήμως το χρίσμα, ο Κρουζ είχε αρνηθεί να στηρίξει τον μεγιστάνα από τη Νέα Υόρκη, δεχόμενος τις έντονες όσο και πρωτοφανείς αποδοκιμασίες των υποστηρικτών του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου.

Τους δε προηγούμενους μήνες η αντιπαράθεση ανάμεσα στους δύο είχε ξεπεράσει τα όρια, προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων στους κύκλους της Ουάσιγκτον για το επίπεδο της προεκλογικής εκστρατείας των Ρεπουμπλικάνων.

«Η χώρα μας βρίσκεται σε κρίση. Η Χίλαρι Κλίντον είναι προδήλως ακατάλληλη για να γίνει πρόεδρος και οι πολιτικές της θα βλάψουν εκατομμύρια Αμερικάνους. Και ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο μόνος που στέκεται εμπόδιο στο δρόμο της», τόνισε ο Κρουζ, πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη έως σήμερα ανατροπή στα δεδομένα μιας εξαιρετικά τεταμένης προεκλογικής περιόδου.

Διαβάστε επίσης:

Παραιτήθηκε ο Τεντ Κρουζ από τη διεκδίκηση του χρίσματος – Ανοίγει ο δρόμος για τον Τραμπ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ