Γάζα: Τουλάχιστον 28 νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς κοντά σε νοσοκομείο στη Χαν Γιούνις
Ερείπια στο Νοσοκομείο Νάσερ μετά από ισραηλινή στρατιωτική επιδρομή στο Χαν Γιουνίς, στη Λωρίδα της Γάζας
(AP Photo/Jehad Alshrafi)Τουλάχιστον 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από ισραηλινά πλήγματα στην περιοχή του Ευρωπαϊκού Νοσοκομείου στη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με την παλαιστινιακή υπηρεσία πολιτικής προστασίας.
«Σύμφωνα με πληροφορίες που παρείχαν οι ομάδες μας που βρίσκονται στο σημείο, 28 (νεκροί) έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής» από τα ερείπια, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας Μαχμούντ Μπασάλ.
«Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, περισσότεροι από 20 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται στο σπίτι της οικογένειας Αλ Αφγκάνι», κοντά στο νοσοκομείο που επλήγη.
Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) επιβεβαίωσαν τα πλήγματα στη συγκεκριμένη τοποθεσία. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, στόχος αυτής της επιχείρησης ήταν η εξόντωση του Μοχάμεντ Σινουάρ – αδελφού του δολοφονημένου ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ – ο οποίος φέρεται να έχει αναλάβει τα ηνία του στρατιωτικού βραχίονα της οργάνωσης.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Απειλές Νετανιάχου: «Ο ισραηλινός στρατός θα εισέλθει με όλη του την ισχύ στην Λωρίδα της Γάζας»
Χαμάς: Διαψεύδει ότι η απελευθέρωση ομήρου σχετίζεται με ισραηλινή «στρατιωτική πίεση»
Καταγγελία από τους «Γιατρούς του Κόσμου» - «Όπλο πολέμου» ο υποσιτισμός στη Γάζα
Σχέδια ελέγχου της Γροιλανδίας εξετάζει ο Τραμπ με το επιτελείο του - Στο «τραπέζι» και η αγορά
22:53
Οι πέντε άξονες των εγγυήσεων ασφαλείας που «κλείδωσαν» για την Ουκρανία στο Παρίσι
22:42
Η Κολομβία καλεί τον στρατό στα όπλα σε περίπτωση αμερικανικής εισβολής
22:29
Οι υπουργοί Εξωτερικών της G7 θα συζητήσουν τηλεφωνικά για τη Βενεζουέλα
22:19