Ο Τραμπ λέει πως βρίσκεται πολύ κοντά σε μια πυρηνική συμφωνία με την Τεχεράνη
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται πολύ κοντά στο να εξασφαλίσουν μια πυρηνική συμφωνία με το Ιράν και ότι η Τεχεράνη έχει «κατά κάποιο τρόπο» συμφωνήσει με τους όρους.
Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του όσον αφορά τη δυνατότητα να αποφευχθούν στρατιωτικά πλήγματα στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις - δηλώσεις που προκάλεσαν πτώση των τιμών του πετρελαίου.
«Δεν θα δημιουργήσουμε πυρηνική σκόνη στο Ιράν», δήλωσε ο Τραμπ από το Κατάρ, κατά την περιοδεία του στον Κόλπο. «Είμαστε σε μια πολύ σοβαρή διαπραγμάτευση με το Ιράν για μακροπρόθεσμη ειρήνη. Πιστεύω πως πλησιάζουμε στη σύναψη μιας συμφωνίας», πρόσθεσε.
Μετά τη δήλωση του αμερικανού προέδρου, οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν πτώση άνω του 3%.
Γύρω στις 10:15 (ώρα Ελλάδας), η τιμή του βαρελιού του Brent είχε μειωθεί κατά 3,15% στα 64,01 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του βαρελιού του West Texas Intermediate έχανε 3,29% στα 61,07 δολάρια.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ιρανοί και Ευρωπαίοι διπλωμάτες θα συναντηθούν την Παρασκευή, λέει ο ΥΠΕΞ της χώρας
Iρανός ΥΠΕΞ: Η Τεχεράνη δεν είναι «καταστροφική δύναμη» - Η δήλωση Τραμπ είναι «παραπλανητική»
Ηράκλειο: Συνελήφθησαν δύο άτομα για κλοπές σε φαρμακείο και σε κατάστημα ενδυμάτων
23:36
Ο Τραμπ άσκησε τα πρώτα βέτο της δεύτερης προεδρικής θητείας του
23:26
To 2025 ο ρωσικός στρατός εκτόξευσε κατά της Ουκρανίας 60.000 βόμβες και 100.000 drones
23:16
Εμβληματικός πίνακας του Πικάσο αξίας ενός εκατ. ευρώ πωλείται για... 100 ευρώ, για καλό σκοπό
23:00