ΗΠΑ: 25ετής φυλάκιση για τον δράστη της επίθεσης στον συγγραφέα Σαλμάν Ρουσντί
O Salman Rushdie, συγγραφέας.
APΣε 25ετή φυλάκιση καταδικάστηκε την Παρασκευή (16/5) ένας άνδρας από το Νιου Τζέρσεϊ που μαχαίρωσε και τύφλωσε μερικώς τον μυθιστοριογράφο Σαλμάν Ρουσντί σε μια διάλεξη στη Νέα Υόρκη.
Ο 27χρονος Χάντι Ματάρ καταδικάστηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας και επίθεση νωρίτερα φέτος.
Ο Ρουσντί ήταν στη σκηνή μιλώντας μπροστά σε κοινό τον Αύγουστο του 2022, όταν μαχαιρώθηκε πολλές φορές στο πρόσωπο και το λαιμό. Η επίθεση τον άφησε τυφλό στο ένα μάτι, με βλάβη στο συκώτι του και ένα παράλυτο χέρι που προκλήθηκε από βλάβη των νεύρων στο χέρι του.
Η επίθεση σημειώθηκε 35 χρόνια μετά το αμφιλεγόμενο μυθιστόρημα του σερ Σαλμάν Οι Σατανικοί Στίχοι, το οποίο τον είχε καταστήσει εδώ και καιρό στόχο απειλών θανάτου για την απεικόνιση του Προφήτη Μωάμεθ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Σαλμάν Ρουσντί κυκλοφορεί το πρώτο μυθιστόρημα μετά την επίθεση εναντίον του
Ένοχος για απόπειρα δολοφονίας ο Αμερικανολιβανέζος που μαχαίρωσε τον Σαλμάν Ρουσντί
Από τη Beyoncé μέχρι τα... Labubu: Οι viral στιγμές που καθόρισαν το 2025
15:15
Η πρώτη ολική έκλειψη Ηλίου στην Ευρώπη μετά από 27 χρόνια- Τα άλλα αστρονομικά γεγονότα για το 2026
15:04
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έκανε πρόταση γάμου στη Μαρία Σάκκαρη: Το αποκάλυψε ο πρωθυπουργός
14:57
Τασούλας από Προεδρική Φρουρά: Ατενίζουμε τη νέα χρονιά με μεγαλύτερη αισιοδοξία και σιγουριά
14:53