Υπέρ των κυρώσεων σε βάρος Ισραηλινών υπουργών και η Σουηδία
Εκτοπισμένη Παλαιστίνια στη Γάζα
AP Photo/Abdel Kareem HanaΜετά την Γαλλία, τη Βρετανία και τον Καναδά, η Σουηδία συντάσσεται επίσης με το πλάνο εφαρμογής ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά Ισραηλινών υπουργών, όσο οι άμαχοι στη Γάζα πλήττονται βάναυσα.
«Η Σουηδία είναι φίλη του Ισραήλ αλλά στο εξής οφείλουμε ακόμη να υψώσουμε τον τόνο. Θα ταχθούμε υπέρ ευρωπαϊκών κυρώσεων σε βάρος ορισμένων Ισραηλινών υπουργών που υποστηρίζουν μια πολιτική παράνομου εποικισμού και αντιτίθενται επίμονα σε μια μελλοντική λύση δύο κρατών» δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Μαρία Μάλμερ Στένεργαρντ στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ο κατάλογος των προσώπων που θα αποτελούν στόχο των κυρώσεων πρέπει να συζητηθεί στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι υπουργοί Εξωτερικών των 27 κρατών μελών συνεδριάζουν σήμερα στις Βρυξέλλες.
«Εξετάζουμε με πολύ μεγάλη σοβαρότητα τον τρόπο με τον οποίο η ισραηλινή κυβέρνηση συνεχίζει να επιδεινώνει την κατάσταση, τόσο με τις δηλώσεις της όσο και με τις ενέργειές της» υπογράμμισε η επικεφαλής της σουηδικής διπλωματίας στο μήνυμά της.
«Εδώ και πολύ καιρό, σε όλες τις σχέσεις μας με την ισραηλινή κυβέρνηση, απαιτήσαμε καλύτερη ανθρωπιστική πρόσβαση και γίναμε πολύ επικριτικοί για το γεγονός ότι αυτό δεν το εγγυήθηκε» πρόσθεσε.
Η υπουργός κάλεσε επίσης το Ισραήλ να δώσει άδεια για την επανέναρξη της ροής της ανθρωπιστικής βοήθειας. Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σήμανε συναγερμό τη Δευτέρα για τον κίνδυνο λιμού που αυξάνεται στη Λωρίδα της Γάζας όπου «δύο εκατομμύρια άνθρωποι λιμοκτονούν».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η Βρετανία αναστέλλει τις συνομιλίες για τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με το Ισραήλ
Γάζα: «Δεν θα μείνουμε άπραγοι» προειδοποιούν τον Νετανιάχου Γαλλία, Βρετανία και Καναδάς
Γυναίκα στις ΗΠΑ γέννησε κατά τη διάρκεια πτήσης 30 λεπτά πριν την προσγείωση - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
09:12
Run-DMC: Ένοχος δήλωσε άνδρας για τη δολοφονία του Jam Master Jay, 20 χρόνια μετά
09:06
Παγκράτι: Άφαντος ο 59χρονος οδηγός που έσπασε το πόδι της 22χρονης - Διώκεται για επικίνδυνη σωματική βλάβη
09:02
Οικονόμου για επιστολή των πέντε βουλευτών: Καταθέτουμε προβληματισμό - Ώρα για θεσμικές αλλαγές
09:00