Επικεφαλής εμπορίου ΕΕ προς ΗΠΑ: Οι συνομιλίες απαιτούν σεβασμό και όχι απειλές
Το εμπόριο μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών πρέπει να διέπεται από αμοιβαίο σεβασμό και όχι από απειλές, δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής του εμπορικού τμήματος της ΕΕ Μάρος Σέφτσοβιτς, αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πίεσε για την επιβολή δασμών 50% στα προϊόντα της ΕΕ.
Ο Ευρωπαίος επίτροπος Εμπορίου έγραψε σε ανάρτησή του στο X ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι πλήρως αφοσιωμένη και προσηλωμένη στην εξασφάλιση μιας συμφωνίας που θα λειτουργεί και για τις δύο πλευρές.
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραμένει έτοιμη να εργαστεί με καλή πίστη. Το εμπόριο ΕΕ-ΗΠΑ είναι απαράμιλλο και πρέπει να διέπεται από αμοιβαίο σεβασμό και όχι από απειλές. Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας», ανέφερε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλιμακώνει τις εμπορικές απειλές ο Τραμπ - Ποιες εξαγωγές της ΕΕ θα πληγούν από τους δασμούς 50%
Συνελήφθη 16χρονος στη Φλωρεντία για προπαγάνδα με τρομοκρατικό κίνητρο - Οι αναφορές στο ISIS
13:16
ΕΛΣΤΑΤ: Στο 3,4% ο πληθωρισμός τον Ιούλιο - Επιμένει η πίεση σε στέγαση και ενέργεια
13:06
ΣΤΑΣΥ: 29,4 χλμ. νέων σιδηροτροχιών στο Μετρό της Αθήνας - Σε τελικό στάδιο μεγάλο έργο αναβάθμισης
12:55
Τζέιμς Κάμερον: Υπονόησε ότι τελείωσε τα γυρίσματα των «ταινιών Avatar»
12:45