Αναρχικοί ανέλαβαν την ευθύνη για τη διακοπή ρεύματος στις Κάννες
Αστυνομικές δυνάμεις ρυθμίζουν την κυκλοφορία στις Κάννες λόγω της διακοπής ρεύματος
Lewis Joly/Invision/APΔύο αναρχικές ομάδες ανέλαβαν την ευθύνη για μια μαζική διακοπή ρεύματος που σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο (24-25/5) στις Κάννες, τονίζοντας σε ανακοίνωσή τους ότι το σαμποτάζ είχε στόχο να «διαταράξει» το Φεστιβάλ Κινηματογράφου.
«Στόχος της δράσης δεν ήταν μόνο να προκληθεί αναστάτωση στο φεστιβάλ, αλλά και να διακοπεί το ρεύμα σε όλα τα βιομηχανικά καταστήματα» έγραψαν οι αναρχικές ομάδες στην επιστολή τους.
«Δεν βρισκόμαστε σε κινηματογραφικό πλατό, αλλά το "cut" φάνηκε να συνοψίζει την επιθυμία μας να "κλείσουμε" αυτό το θανατηφόρο σύστημα» συμπλήρωσαν.
«Ύποπτη κακόβουλη ενέργεια» «έβλεπαν» και οι Αρχές πίσω από το μπλακ άουτ, ανακοινώνοντας πως προκλήθηκε από εμπρηστική επίθεση σε υποσταθμό και βανδαλισμό ενός πυλώνα ηλεκτροδότησης.
Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ, ωστόσο, χρησιμοποίησαν γεννήτριες ως εφεδρεία και μέχρι το βράδυ του Σαββάτου (24/5) που πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξη του Φεστιβάλ η βλάβη είχε αποκατασταθεί πλήρως.
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (5 Δεκεμβρίου)
06:30
Επίδομα θέρμανσης: Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων
06:00
Συντάξεις κύριες και επικουρικές Ιανουαρίου: Πότε θα καταβληθούν
05:00
Στα 18,5 λεπτά ανά kWh η μέση τιμή σε πράσινα τιμολόγια τον Δεκέμβριο - Δείτε τις τιμές των παρόχων
04:00