Αναρχικοί ανέλαβαν την ευθύνη για τη διακοπή ρεύματος στις Κάννες
Αστυνομικές δυνάμεις ρυθμίζουν την κυκλοφορία στις Κάννες λόγω της διακοπής ρεύματος
Lewis Joly/Invision/APΔύο αναρχικές ομάδες ανέλαβαν την ευθύνη για μια μαζική διακοπή ρεύματος που σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο (24-25/5) στις Κάννες, τονίζοντας σε ανακοίνωσή τους ότι το σαμποτάζ είχε στόχο να «διαταράξει» το Φεστιβάλ Κινηματογράφου.
«Στόχος της δράσης δεν ήταν μόνο να προκληθεί αναστάτωση στο φεστιβάλ, αλλά και να διακοπεί το ρεύμα σε όλα τα βιομηχανικά καταστήματα» έγραψαν οι αναρχικές ομάδες στην επιστολή τους.
«Δεν βρισκόμαστε σε κινηματογραφικό πλατό, αλλά το "cut" φάνηκε να συνοψίζει την επιθυμία μας να "κλείσουμε" αυτό το θανατηφόρο σύστημα» συμπλήρωσαν.
«Ύποπτη κακόβουλη ενέργεια» «έβλεπαν» και οι Αρχές πίσω από το μπλακ άουτ, ανακοινώνοντας πως προκλήθηκε από εμπρηστική επίθεση σε υποσταθμό και βανδαλισμό ενός πυλώνα ηλεκτροδότησης.
Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ, ωστόσο, χρησιμοποίησαν γεννήτριες ως εφεδρεία και μέχρι το βράδυ του Σαββάτου (24/5) που πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξη του Φεστιβάλ η βλάβη είχε αποκατασταθεί πλήρως.
Στους 40 οι νεκροί από την έκρηξη στο Κραν Μοντανά: 100 τραυματίες, γεμάτες οι ΜΕΘ - «Πρώτα ξέσπασε φωτιά»
12:23
Ρόδος: Ανήλικoς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά την κατανάλωση αλκοόλ - Συνελήφθη η μητέρα του
12:15
Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Το 2026 θα είμαι στο πλευρό κάθε ανθρώπου που αγωνίζεται»
12:05
Κραν Μοντανά: «Τραυματίες και σε νοσοκομεία στη Ζυρίχη» - Πού μπορούν να καλούν όσοι αναζητούν συγγενείς
11:56