Εκλογές στην Πολωνία: Στο νήμα θα κριθεί η προεδρία - Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Ανανεώθηκε:
Από αριστερά ο δήμαρχος της Βαρσοβίας Ράφαου Τσασκόφσκι και τον Κάρολ Ναβρότσκι
(AP Photo/Czarek Sokolowski, File)Ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος Συνασπισμός Πολιτών (KO) στην Πολωνία και δήμαρχος της Βαρσοβίας Ράφαλ Τρασκόφσκι προηγείται στην πρόθεση ψήφου του εθνικιστή Κάρολ Ναβρότσκι ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών την Κυριακή, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία United Surveys για λογαριασμό της ιστοσελίδας Wirtualna Polska και η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Τρασκόφσκι φαίνεται να εξασφαλίζει 47,4% των ψήφων και ο Ναβρότσκι 45%, ενώ ένα ποσοστό 7,6% των ψηφοφόρων δηλώνει αναποφάσιστο.
Στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών ο Τρασκόφσκι, του κυβερνώντος κόμματος KO του πρωθυπουργού Ντόναλντ Τουσκ, συγκέντρωσε μεγαλύτερο ποσοστό από τον Ναβρότσκι, τον υποψήφιο που υποστηρίζεται από το συντηρητικό-εθνικιστικό PiS --31,4% έναντι 29,5% αντίστοιχα--, πολύ μικρότερη διαφορά σε σχέση με εκείνη που προέβλεπαν οι δημοσκοπήσεις.
SPONSORED
Γαλλία: Φάλαινα βάρους 12 τόνων ξεβράστηκε σε παραλία στον Ατλαντικό
15:41
Συναγερμός στην Μάνδρα: Άνδρας απειλεί να πέσει από ταράτσα - Κρατά μαχαίρι
15:33
Πενήντα χρόνια από την ταινία σταθμό «Ο ταξιτζής»- Το αριστούργημα που «έφτιαξε» Σκορσέζε - Ντε Νίρο
15:30
Νέα Σμύρνη: Στο νοσοκομείο μεθυσμένος 15χρονος - Με πλαστή ταυτότητα αγόρασε αλκοόλ από μίνι μάρκετ
15:19