ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Στα ύψη η ανεργία

Γαλλία: Στα ύψη η ανεργία
REUTERS/Philippe Huguen

Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε σημαντικά τον Αύγουστο στη Γαλλία, με επιπλέον 50.000 αιτούντες εργασία, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η κυβέρνηση.

Bάσει αυτής της αύξησης κατά 1,4%, που είναι η μεγαλύτερη από τον Ιανουάριο του 2013, στα μητρώα ανέργων στη μητροπολιτική Γαλλία είναι εγγεγραμμένοι 3.560.000 άνθρωποι.

Έπειτα από μια βελτίωση τον Ιούλιο, η υπουργός Εργασίας Μίριαμ ελ Κομρί εξηγεί αυτά τα στοιχεία ως μια «άτυπη αύξηση» της ανεργίας, «που δεν συνδέεται με την γενική διαμόρφωση της οικονομικής συγκυρίας».

Για την υπουργό, η αύξηση της ανεργίας οφείλεται ιδίως «στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ορισμένοι τομείς δραστηριότητας που επηρεάζονται ιδιαίτερα από τις επιθέσεις του Ιουλίου» στη Νίκαια.

Οι επιθέσεις, την ευθύνη των οποίων ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, έπληξαν τον τουριστικό κλάδο, ιδιαίτερα στην Κυανή Ακτή. Σύμφωνα με τους επαγγελματίες του τομέα, στη γαλλική Ριβιέρα καταγράφθηκε πτώση της κίνησης κατά 10% στη διαμονή και τις μεταφορές και μια πτώση των κύκλων εργασιών του κλάδου του τουρισμού από 20% έως 25%.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος αναμένεται να αποκαλύψει τον Δεκέμβριο εάν σκοπεύει να διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία, έχει θέσει ως προϋπόθεση μιας νέας υποψηφιότητας την βελτίωση των στοιχείων στο μέτωπο της ανεργίας.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ