Κομισιόν για πολωνικές εκλογές: Προσβλέπουμε σε καλή συνεργασία και σε συνέχιση των μεταρρυθμίσεων
Η έδρα της Κομισιόν
AP«Καλωσορίζουμε κάθε δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο», «και όπως πάντα, θα επιδιώξουμε καλή συνεργασία, στηριζόμενοι στην πολύ καλή συνεργασία που έχουμε με την Πολωνία», δήλωσε η Πάολα Πινό, εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν σχετικά με το αποτέλεσμα των πολωνικών εκλογών.
Η κ. Πινό, αναφέρθηκε στο συγχαρητήριο μήνυμα της Πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τονίζοντας πως παράλληλα πως «η καλή συνεργασία» είναι αυτό που «προσβλέπουν όλοι από το νέο πρόεδρο».
Η κ. Πινό απάντησε και για τα ερωτήματα που πιθανώς εγείρονται γύρω από τις «αντιευρωπαϊκές θέσεις σε συγκεκριμένους τομείς» που έχουν εκφραστεί από τον επερχόμενο Πρόεδρο, ενώ ρωτήθηκε και για την ευρύτερη ανησυχία της Επιτροπής για την άνοδο κομμάτων που είναι αντίθετα «με τις αξίες της ΕΕ». «Αξίζει να υπερασπιστούμε τις Ευρωπαϊκές αξίες. Είμαστε όλοι μαζί ισχυρότεροι και θα συνεχίσουμε να μεταφέρουμε αυτά τα μηνύματα και θα προσπαθήσουμε να πείσουμε και εκείνους που μπορεί να μην έχουν πειστεί εξ αρχής γι' αυτό», δήλωσε με νόημα και αναφέρθηκε στην πρόσφατη ομιλία της φον ντερ Λαιεν «ότι γνωρίζει καλά την ανάγκη να προσεγγίσει και εκείνους που μπορεί να βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά». Τέλος, για το ζήτημα της Πολωνίας τόνισε πως «είμαστε βέβαιοι ότι οι μεταρρυθμίσεις που έχει ξεκινήσει η πολωνική κυβέρνηση θα συνεχιστούν».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κομισιόν: Εκφράζει τη «βαθιά λύπη» της για τους δασμούς του Τραμπ στον χάλυβα
Νέα συνομιλία μεταξύ Κομισιόν και ΗΠΑ για τους δασμούς - Τι συζητήθηκε
Αύριο η ολική έκλειψη ηλίου: Τι ώρα θα σκοτεινιάσει ο ουρανός - Πού θα είναι ορατή
10:40
ΔΕΗ: Αποκτά το Prime Status της ISS STOXX με νέα αναβάθμιση στην αξιολόγηση ESG
10:34
Η υπερβολική κατανάλωση πρωτεΐνης μπορεί να επιταχύνει τη γήρανση του σώματος, προειδοποιούν ειδικοί
10:30
Στουρνάρας στην Handelsblatt: «Καλοδεχούμενες» οι ξένες τράπεζες στην Ελλάδα
10:28