Συνομιλίες Ρωσίας - Ουκρανίας: «Συζητήθηκε μια συνάντηση Πούτιν, Ζελένσκι και Τραμπ», λέει το Κίεβο
H συνάντηση Ρωσίας - Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη
(Murat Gok/Turkish Foreign Ministry via AP)Το ενδεχόμενο μιας συνάντησης Πούτιν και Ζελένσκι με την συμμετοχή Τραμπ, συζητήθηκε κατά τη διάρκεια του δεύτρου γύρου συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, ανέφερε η Ουκρανία.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Άμυνας Ρουστέμ Ούμεροφ δήλωσε ότι η Ουκρανία έχει πλέον λάβει το υπόμνημα της Ρωσίας, προσθέτοντας ότι η αντιπροσωπεία θα χρειαστεί μια εβδομάδα προκειμένου «να αποφασίσει τα περαιτέρω βήματα».
Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι οι δύο πλευρές «συμφώνησαν να ανταλλάξουν όλους τους σοβαρά τραυματίες και ασθενείς στρατιώτες ηλικίας 18-25 ετών», ενώ συμφωνήθηκε να επιστραφούν επίσης οι σοροί των νεκρών στρατιωτών.
Ο Ούμεροφ πρόσθεσε ότι συζητήθηκε επίσης το ενδεχόμενο μιας πιθανής συνάντησης μεταξύ του Ζελένσκι και του Πούτιν, στην οποία ενδεχομένως θα συμμετέχει και ο Τραμπ στο τέλος του μήνα.
«Ζητούμε πραγματικές δράσεις για τον τερματισμό αυτού του πολέμου – κατάπαυση του πυρός, ανθρωπιστικές δράσεις, συνάντηση ηγετών. Αν η Ρωσία είναι σοβαρή, θα συμφωνήσει. Αν όχι, πρέπει να ακολουθήσουν κυρώσεις», ανέφερε ο Ούμεροφ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συνομιλίες «εξπρές» Ρωσίας - Ουκρανίας: To αίτημα του Κιέβου - Τι συμφωνήθηκε
Συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη: Ο οδικός χάρτης της Ουκρανίας για τον τερματισμό του πολέμου
Λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα στο Νεπάλ – 17 νεκροί και 24 τραυματίες
09:31
Μυστική έκθεση των Δημοκρατικών αποκαλύπτει πως η στήριξη στο Ισραήλ κόστισε ψήφους στην Κάμαλα Χάρις
09:25
Βρέθηκε γιγάντια θερμική λίμνη στην Αλβανία σε βάθος 127 μέτρων - Γιατί αιφνιδιάσε τους επιστήμονες
09:11
Ποια είναι τα καλύτερα είδη γυμναστικής για την καταπολέμηση της κατάθλιψης
09:00