Συνομιλίες Ρωσίας - Ουκρανίας: «Συζητήθηκε μια συνάντηση Πούτιν, Ζελένσκι και Τραμπ», λέει το Κίεβο
H συνάντηση Ρωσίας - Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη
(Murat Gok/Turkish Foreign Ministry via AP)Το ενδεχόμενο μιας συνάντησης Πούτιν και Ζελένσκι με την συμμετοχή Τραμπ, συζητήθηκε κατά τη διάρκεια του δεύτρου γύρου συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, ανέφερε η Ουκρανία.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Άμυνας Ρουστέμ Ούμεροφ δήλωσε ότι η Ουκρανία έχει πλέον λάβει το υπόμνημα της Ρωσίας, προσθέτοντας ότι η αντιπροσωπεία θα χρειαστεί μια εβδομάδα προκειμένου «να αποφασίσει τα περαιτέρω βήματα».
Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι οι δύο πλευρές «συμφώνησαν να ανταλλάξουν όλους τους σοβαρά τραυματίες και ασθενείς στρατιώτες ηλικίας 18-25 ετών», ενώ συμφωνήθηκε να επιστραφούν επίσης οι σοροί των νεκρών στρατιωτών.
Ο Ούμεροφ πρόσθεσε ότι συζητήθηκε επίσης το ενδεχόμενο μιας πιθανής συνάντησης μεταξύ του Ζελένσκι και του Πούτιν, στην οποία ενδεχομένως θα συμμετέχει και ο Τραμπ στο τέλος του μήνα.
«Ζητούμε πραγματικές δράσεις για τον τερματισμό αυτού του πολέμου – κατάπαυση του πυρός, ανθρωπιστικές δράσεις, συνάντηση ηγετών. Αν η Ρωσία είναι σοβαρή, θα συμφωνήσει. Αν όχι, πρέπει να ακολουθήσουν κυρώσεις», ανέφερε ο Ούμεροφ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συνομιλίες «εξπρές» Ρωσίας - Ουκρανίας: To αίτημα του Κιέβου - Τι συμφωνήθηκε
Συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη: Ο οδικός χάρτης της Ουκρανίας για τον τερματισμό του πολέμου
Πτώμα άνδρα εντοπίστηκε μέσα σε ρέμα στη Νέα Πέραμο - Έρευνα από το Ανθρωποκτονιών
17:10
Μεγαλώνει η θλιβερή λίστα των νεκρών στο Κραν Μοντανά: Κατέληξε 18χρονος Ελβετός τραυματίας
17:06
Κατερίνη: Ληστές άρπαξαν αυτοκίνητο φορτωμένο με κοσμήματα - Τους κυνήγησε ο ιδιοκτήτης (vid)
16:54
Δένδιας: Παρακαταθήκη του Ιωάννη Καποδίστρια η ανάγκη για στέρεους και δυνατούς θεσμούς της πατρίδας (pics&vids)
16:43