ΚΟΣΜΟΣ

Αίγυπτος: Στους 202 ανήλθε ο αριθμός των θυμάτων του ναυαγίου

Αίγυπτος: Στους 202 ανήλθε ο αριθμός των θυμάτων του ναυαγίου
REUTERS / MOHAMED ABD EL GHANY

Τουλάχιστον 202 άνθρωποι, πρόσφυγες και μετανάστες, έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο ανοικτά της Αιγύπτου που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά την ανακάλυψη νέων πτωμάτων.

Έως και 450 πρόσφυγες και μετανάστες ταξίδευαν με το αλιευτικό όταν βυθίστηκε, την περασμένη Τετάρτη στα ανοικτά της πόλης Ροζέτα, υποστήριξαν επιζώντες σύμφωνα με το ΑΠΕ.

«Ο αριθμός των νεκρών στο ναυάγιο του πλεούμενου με τους πρόσφυγες στα ανοικτά της Ροζέτας ανήλθε σε 202» ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας σε ένα δελτίο Τύπου, όπου διευκρινιζόταν ότι «33 πτώματα ανασύρθηκαν» μόνο σήμερα.

Οι αιγυπτιακές Αρχές προχώρησαν στην ανέλκυση του αλιευτικού.

«Είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση μεταφοράς του πλοίου στην ξηρά» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ουάνταν αλ Σαγιέντ, εκπρόσωπος Τύπου της επαρχίας Μπεχέιρα, όπου βρίσκεται το λιμάνι Ροζέτα.

Επιπλέον έκανε γνωστό ότι οι ομάδες έρευνας και διάσωσης μπόρεσαν να εισέλθουν στο ψυγείο του αλιευτικού, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες επιζώντων, βρίσκονταν περίπου 100 άνθρωποι. Αξίζει να σημειωθεί ότι τουλάχιστον 169 επιβάτες διασώθηκαν.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM) ανακοίνωσε σήμερα ότι πιστεύει πως τουλάχιστον 450 άνθρωποι επέβαιναν στο πλοίο και ότι περίπου 300 έχασαν την ζωή τους.

«Πρόκειται για μία από τις χειρότερες τραγωδίες φέτος, όχι η χείριστη» επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου του Οργανισμού Τζόελ Μίλμαν σε μια συνέντευξη τύπου στη Γενεύη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ