ΚΟΣΜΟΣ

Η μικρότερη σε έκταση ιδιοκτησία είναι ένα τρίγωνο - αυτή είναι η ιστορία της

Η μικρότερη σε έκταση ιδιοκτησία είναι ένα τρίγωνο - αυτή είναι η ιστορία της
Jason Eppink/Flickr

Η Νέα Υόρκη έχει πολλά πράγματα για τα οποία μπορεί να υπερηφανεύεται και μέσα σε αυτά είναι και η μικρότερη σε έκταση ιδιοκτησία. Πρόκειται για ένα τρίγωνο με βάση μήκους 65 εκατ. και πλευρές 75 εκατ.

Το τριγωνάκι αυτό, το οποίο βρίσκεται εκεί που συναντώνται η οδός Christofer με την 7η Λεωφόρο, ακριβώς έξω από ένα κατάστημα που ειδικεύεται στα πούρα, έχει ξεχωριστεί ιστορία, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα amusingplanet.

Στο σημείο αυτό βρισκόταν κάποτε ένα πενταώροφο κτίριο με διαμερίσματα που ανήκε στον επιχειρηματία David Hess. Το 1910, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης πήρε την απόφαση να κατασκευάσει εκεί γραμμή για τον υπόγειο και να επεκτείνει τον δρόμο. «Θύματα» αυτής της απόφασης υπήρξαν αρκετά γύρω κτίρια και μέσα σε αυτά και του Hess.

2

Wikipedia / Roadside America / Gothamist

Όταν πια έγινε η κατεδάφιση, ο David Hess αντιλήφθηκε ότι από γραφειοκρατικό λάθος, είχε απομείνει στην ιδιοκτησία του αυτό το μικρό τριγωνάκι. Αν και ο δήμος του το ζητούσε επίμονα, εκείνος ποτέ δεν συναίνεσε στην παραχώρησή του. Έγραψε μάλιστα πάνω και το μήνυμα που φαίνεται στη φωτογραφία το οποίο μεταφράζεται ως «ιδιοκτησία του συγκροτήματος του Hess που ποτέ δεν 'χρησιμοποιήθηκε' για δημόσιους σκοπους».

Το 1938, το κατάστημα Village Cigars κατέβαλε 1.000 δολάρια και αγόρασε το εν λόγω «τριγωνάκι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ