Τραμπ κατά Μακρόν: «Δεν έχει ιδέα γιατί έφυγα από τη G7 - Δεν έχει να κάνει σχέση με την εκεχειρία»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
AP Photo/Evan Vucci«Δεν ξέρει γιατί αποχώρησα από την G7», τόνισε σε ανάρτηση του στο Truth Social, ο Ντόναλντ Τραμπ, στρέφοντας αυτή τη φορά τα πυρά του στον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τον οποίο κατηγορεί ότι παραπληροφόρησε το κοινό σχετικά με τους λόγους της αποχώρησής του από τη Σύνοδο Κορυφής της G7 στον Καναδά.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ διέψευσε κατηγορηματικά ότι η επιστροφή του στην Ουάσινγκτον έχει σχέση με προσπάθειες για εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, υπογραμμίζοντας πως η πραγματική του αποστολή είναι «πολύ μεγαλύτερη».
Υποστήριξε δε πως ο Γάλλος πρόεδρος, είτε εκ προθέσεως είτε από άγνοια, «κάνει πάντα λάθος».
Αναλυτικά η ανάρτηση του Αμερικανού Προέδρου:
«Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, που αναζητά δημοσιότητα, δήλωσε λανθασμένα ότι έφυγα από τη Σύνοδο Κορυφής της G7 στον Καναδά για να επιστρέψω στην Ουάσινγκτον και να εργαστώ σε μια «εκεχειρία» μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Λάθος! Δεν έχει ιδέα γιατί κατευθύνομαι τώρα στην Ουάσινγκτον, αλλά σίγουρα δεν έχει να κάνει με εκεχειρία. Είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από αυτό. Είτε σκόπιμα είτε όχι, ο Εμανουέλ πάντα κάνει λάθος. Μείνετε συντονισμένοι!»
Ο Ντόναλντ Τραμπ στο Όρος Ράσμορ την 3η Ιουλίου για τους εορτασμούς για τα 250 χρόνια των ΗΠΑ
23:15
Τουρκία: Κατασχέθηκαν 10.000 αντικείμενα ιστορικής αξίας - Ανάμεσά τους και ελληνικές αρχαιότητες
23:04
Δύο συλλήψεις για πυρκαγιά από αμέλεια στη Σπάρτη Λακωνίας και στο Σαραβάλι Αχαΐας
22:52
Πανελλήνιες 2026: Στην κορυφή οι δίδυμοι του ΓΕΛ Βουνάργου - Το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισαν
22:43