Ισραήλ: Σκοτώσαμε το στρατιωτικό αρχηγό του Ιράν Αλί Σαντμάνι
Στρατιώτες των Φρουρών της Επανάστασης
AP Photo/Vahid SalemiΟ στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης 17/6 ότι σκότωσε τον επικεφαλής του πολεμικού στρατηγείου των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν, Αλί Σαντμάνι, κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών στην Τεχεράνη.
O Σαντμάνι ανέλαβε το πόστο του μόλις πριν λίγες ημέρες. Όπως υποστήριξε ο IDF, κατάφερε το συγκεκριμένο πλήγμα «ακολουθώντας συγκεκριμένες πληροφορίες» και είχε «μια ξαφνική ευκαιρία» τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης για να «εξουδετερώσει τον Σαντμάνι».
Το Ιράν δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει την πληροφορία για το θάνατο του Σαντμάνι.
Ήταν στενός συνεργάτης του Χαμενεΐ και επέβλεπε άμεσα τα πολεμικά σχέδια του Ιράν κατά του Ισραήλ.
Ο στρατιωτικός αρχηγός των τεσσάρων ημερών
Ο Σαντμανί ανέλαβε τα καθήκοντά του ως Αρχηγός του Επιτελείου και Διοικητής της Διοίκησης Έκτακτης Ανάγκης των Ενόπλων Δυνάμεων νωρίτερα αυτόν τον μήνα, μετά τον θάνατο του προκατόχου του, Αλάμ Αλί Σασίντ, ο οποίος σκοτώθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις στις στρατιωτικές επιθέσεις «Rising Lion».
Πριν από την προαγωγή του, ο Σαντμανί διετέλεσε αναπληρωτής διοικητής της Διοίκησης Εκτάκτων Αναγκών και επικεφαλής του Τμήματος Επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου του Ιράν. Καθ' όλη τη διάρκεια της στρατιωτικής του καριέρας, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στον συντονισμό των εκτοξεύσεων πυραύλων, των επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και άλλων επιχειρήσεων εναντίον ισραηλινών στόχων.
Η στοχευμένη δολοφονία του Σαντμανί σηματοδοτεί ένα κρίσιμο πλήγμα στη στρατιωτική διοικητική δομή του Ιράν την ώρα που ο πόλεμος ανάμεσα στις δύο χώρες μαίνεται και μετά από μια σειρά πρόσφατων δολοφονιών που αποσκοπούσαν στην αποδόμηση των ανώτερων κλιμακίων των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων.
SPONSORED
Έως τις 16 Ιουνίου οι αιτήσεις για τις θέσεις εργασίας στις Παιδικές Εξοχές του Δήμου Αθηναίων
06:00
ΑΑΔΕ - Φοροδιαφυγή: Ποια τα νέα αυστηρά μέτρα που θα επιβάλλονται στους παραβάτες
05:00
Πότε ενεργοποιείται η νέα εφαρμογή Posokanei για τις τιμές στα σούπερ μάρκετ
04:00
Διαθήκες: Τι αλλάζει από τον Σεπτέμβριο - Ποια τα δικαιώματα των κληρονόμων
03:00