Γαλλία: Σε 4ετή φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε ο πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν
Ανανεώθηκε:
O πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν.
AP PhotoΟ πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν κρίθηκε τελεσιδίκως ένοχος στην υπόθεση των εικονικών θέσεων απασχόλησης της συζύγου του Πενελόπ και η ποινή του μειώθηκε στα τέσσερα χρόνια φυλάκισης με αναστολή, καταβολή προστίμου 375.000 ευρώ και 5ετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων μετά την ολοκλήρωση της τρίτης δίκης που όρισε το Ακυρωτικό Δικαστήριο.
Στις 22 Μαΐου 2022, ο Φρανσουά Φιγιόν, 71 ετών, είχε κριθεί ένοχος και καταδικαστεί σε μονοετή φυλάκιση, καταβολή προστίμου του ιδίου ύψους και 10ετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.
Στην συνέχεια το Ακυρωτικό Δικαστήριο αναίρεσε μερικώς την δικαστική αυτή απόφαση κρίνοντας ειδικότερα ότι η επιβολή ποινής φυλάκισης δεν ήταν επαρκώς αιτιολογημένη.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γαλλία: Ένοχοι ο Φιγιόν και η σύζυγός του για το «Penelopegate»
Γαλλία: Σε δίκη ο πρώην πρωθυπουργός Φιγιόν και η σύζυγός του για το «Penelopegate»
SPONSORED
Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε... διάθεση Metallica - Η ανάρτηση με το «Enter Sandman»
22:27
Παραλήρημα με το συρτάκι «Ζορμπά» των Metallica στο ΟΑΚΑ - Τραγούδησαν «Τρύπες» (vids)
22:15
Final Four EuroLeague ΑΘΗΝΑ 2026: Οι αθλητές ΑμεΑ στο επίκεντρο παράλληλων εκδηλώσεων
22:04
ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ: Τα δύο δεδομένα για το drone της Λευκάδας, η θέση της κυβέρνησης και οι «φωνές» της αντιπολίτευσης
21:53