Συριακό ΥΠΕΞ: Απόπειρα υπονόμευσης της εθνικής συνύπαρξης η επίθεση στη Δαμασκό
Η ορθόδοξη εκκλησία του Προφήτη Ηλία στη Ντουέιλα της Δαμασκού, στη Συρία, μετά το χτύπημα από βομβιστή αυτοκτονίας.
SANA via APΗ επίθεση αυτοκτονίας κατά εκκλησίας στη Δαμασκό, κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 20 άνθρωποι, έχει ως στόχο «να υπονομεύσει την εθνική συνύπαρξη» στη Συρία, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το συριακό υπουργείο Εξωτερικών.
Η Συρία θεωρεί ότι «αυτή η εγκληματική ενέργεια με στόχο χριστιανούς πιστούς αποτελεί απέλπιδα απόπειρα υπονόμευσης της εθνικής συνύπαρξης και αποσταθεροποίησης της χώρας», αναφέρεται στο κείμενο της ανακοίνωσης.
Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 52 τραυματίστηκαν όταν βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε μέσα στην εκκλησία Mar Elias στη συνοικία Ντουεϊλά της Δαμασκού, πρωτεύουσας της Συρίας, την Κυριακή, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Το υπουργείο Εσωτερικών της Συρίας ανακοίνωσε ότι ο καμικάζι ήταν μέλος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Εισήλθε στην εκκλησία, άνοιξε πυρ και στη συνέχεια πυροδότησε την ζώνη με τα εκρηκτικά, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του συριακού υπουργείου Εσωτερικών.
Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε ότι δύο άνδρες συμμετείχαν στην επίθεση, περιλαμβανομένου του καμικάζι.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τουλάχιστον 20 νεκροί από το «χτύπημα» σε ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Δαμασκό
CrediaBank: Σε αποκλειστικές συζητήσεις για την εξαγορά της Παντελάκης Securities
18:15
Μητσοτάκης: Η φρεγάτα «Κίμων» είναι η καλύτερη απόδειξη ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις μας περνούν σε μία νέα εποχή (vid)
18:13
Δένδιας: Στόχος η ανανέωση της Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης Ελλάδας – Γαλλίας
18:09
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών εντάσσεται στον «Κύκλο των Μουσείων» της LAMDA Development
18:00