Συριακό ΥΠΕΞ: Απόπειρα υπονόμευσης της εθνικής συνύπαρξης η επίθεση στη Δαμασκό
Η ορθόδοξη εκκλησία του Προφήτη Ηλία στη Ντουέιλα της Δαμασκού, στη Συρία, μετά το χτύπημα από βομβιστή αυτοκτονίας.
SANA via APΗ επίθεση αυτοκτονίας κατά εκκλησίας στη Δαμασκό, κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 20 άνθρωποι, έχει ως στόχο «να υπονομεύσει την εθνική συνύπαρξη» στη Συρία, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το συριακό υπουργείο Εξωτερικών.
Η Συρία θεωρεί ότι «αυτή η εγκληματική ενέργεια με στόχο χριστιανούς πιστούς αποτελεί απέλπιδα απόπειρα υπονόμευσης της εθνικής συνύπαρξης και αποσταθεροποίησης της χώρας», αναφέρεται στο κείμενο της ανακοίνωσης.
Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 52 τραυματίστηκαν όταν βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε μέσα στην εκκλησία Mar Elias στη συνοικία Ντουεϊλά της Δαμασκού, πρωτεύουσας της Συρίας, την Κυριακή, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Το υπουργείο Εσωτερικών της Συρίας ανακοίνωσε ότι ο καμικάζι ήταν μέλος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Εισήλθε στην εκκλησία, άνοιξε πυρ και στη συνέχεια πυροδότησε την ζώνη με τα εκρηκτικά, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του συριακού υπουργείου Εσωτερικών.
Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε ότι δύο άνδρες συμμετείχαν στην επίθεση, περιλαμβανομένου του καμικάζι.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τουλάχιστον 20 νεκροί από το «χτύπημα» σε ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Δαμασκό
Η Μπίλι Άιλις κάνει το Μάντσεστερ παγκόσμια σκηνή σε νέα 3D συναυλιακή ταινία με τον Τζέιμς Κάμερον
09:20
Καραβίας: «Τρέχει» επενδυτικό πρόγραμμα 750 εκατ. ευρώ - Το μεγαλύτερο στην ιστορία της Eurobank
09:19
«Βασιλικό» δείπνο Τραμπ στο Λευκό Οίκο για τον Κάρολο - Οι αιχμές, τα αστεία και τα δώρα
09:17
Απολογείται ο 89χρονος: Από τους πυροβολισμούς στη σύλληψη - Οι επιστολές, η σχιζοφρένεια και οι συντάξεις στο εξωτερικό
09:10