Επικοινωνία Βαρθολομαίου με Πατριάρχη Αντιοχείας μετά την επίθεση στην εκκλησία στη Συρία
O Oικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
AP Photo/Ted ShaffreyΤη βαθύτατη οδύνη του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του ιδίου προσωπικώς για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στον ελληνορθόδοξο ιερό ναό του Προφήτη Ηλία στη Ντουέιλαα της Δαμασκού, στη Συρία, εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη Ι', το βράδυ της Κυριακής.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος βρίσκεται για επίσκεψη στη Βρετανία, καταδίκασε απερίφραστα τη βομβιστική επίθεση στον ελληνορθόδοξο ναό. Επεσήμανε δε ότι κάθε τρομοκρατική ενέργεια, και μάλιστα εναντίον θρησκευτικών τόπων, στην πραγματικότητα στρέφεται κατά της ειρηνικής συνυπάρξεως λαών, θρησκειών και πολιτισμών.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχήθηκε ο Πανάγαθος Θεός να αναπαύσει τις ψυχές των αθώων θυμάτων της επίθεσης και ζήτησε από τον Πατριάρχη Αντιοχείας να διαβιβάσει προς τις οικογένειες αυτών τα θερμά συλλυπητήρια και την συμπαράστασή του. Επίσης, ευχήθηκε ταχεία αποκατάσταση της υγείας των τραυματιών.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ζαχαράκη: «Ευθύνη των τοπικών αρχών η εγγύηση της θρησκευτικής ελευθερίας όλων των Σύριων πολιτών»
Συρία: Στους 22 οι νεκροί από την επίθεση στην ελληνορθόδοξη εκκλησία - Στον ISIS ρίχνουν την ευθύνη
Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν 29χρονο Παλαιστίνιο στη Δυτική Όχθη
23:56
Ιράν και ΗΠΑ συμφωνούν για το τέλος του πολέμου, αλλά... διαφωνούν σε όλα τα υπόλοιπα
23:43
Ο Στάρμερ θα παρουσιάζει το νέο αμυντικό σχέδιο πριν την σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ
23:30
Στιγμές θρίλερ στο Αττικόν: Ηλικιωμένος προσπάθησε να μπει με μαχαίρι στο δωμάτιο της Μάρως Κοντού
23:17