Πεκίνο: Xαιρετίζει την απόφαση της Μόσχας να αναγνωρίσει την κυβέρνηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν
Ταλιμπάν
(AP Photo/Siddiqullah Alizai)Η Κίνα χαιρέτισε σήμερα Παρασκευή 4/7 την απόφαση της Ρωσίας να γίνει η πρώτη χώρα που αναγνωρίζει την κυβέρνηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, δεσμευόμενη «να συνεχίσει μια εξωτερική πολιτική φιλίας προς τον αφγανικό λαό».
H εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ δήλωσε:
«Η Κίνα ως γειτονική χώρα και παραδοσιακά φίλη του Αφγανιστάν πάντα πίστευε ότι το Αφγανιστάν δεν θα πρέπει να αποκλειστεί από τη διεθνή κοινότητα».
Η Μόσχα αναγνώρισε την Πέμπτη 3/7, την κυβέρνηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, οι οποίοι επέστρεψαν στην εξουσία το 2021 αφού ανέτρεψαν την κυβέρνηση που υποστηριζόταν από τη Δύση, επιβάλλοντας στον πληθυσμό μια αυστηρή εκδοχή του ισλαμικού νόμου.
Αν και μόνον η Σαουδική Αραβία, το Πακιστάν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είχαν αναγνωρίσει την προηγούμενη κυβέρνηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν (1996 - 2001), αυτή τη φορά πολλά άλλα κράτη, μεταξύ των οποίων η Κίνα, έχουν, όπως και το Πακιστάν, δεχθεί πρεσβευτές της κυβέρνησης του Ισλαμικού Εμιράτου του Αφγανιστάν, στις πρωτεύουσές τους, χωρίς ωστόσο να την αναγνωρίσουν επισήμως.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε την κυβέρνηση των Ταλιμπάν
Σορός 57χρονης στον Λυκαβηττό: Τι εξετάζουν οι αρχές για τη μοιραία πτώση - «Κλειδί» η νεκροψία
11:30
«Μια λάθος πράξη μπορεί να φέρει την καταστροφή»: Το μήνυμα της Πυροσβεστικής για τις φωτιές
11:25
Γιατί οι καρχαρίες είναι το «κλειδί» για την πρόγνωση των τυφώνων - Ερευνητής εξηγεί
11:15
Κάρπαθος: Βρέθηκαν παλιά πυρομαχικά στο Αρδάνι - Απαγορεύτηκε η κολύμβηση στην περιοχή
11:03