Ελέφαντας σκότωσε δύο τουρίστριες που έκαναν σαφάρι σε εθνικό πάρκο στη Ζάμπια
Δύο τουρίστριες στη Ζάμπια σκοτώθηκαν από έναν ελέφαντα την Πέμπτη (3/7), ενώ βρίσκονταν σε ένα σαφάρι με τα πόδια σε ένα εθνικό πάρκο, ανέφερε η αστυνομία.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας τα θύματα - η 68χρονη Ιστόν Τζάνετ Τέιλορ από το Ηνωμένο Βασίλειο και η 67χρονη Άλισον Τζιν Τέιλορ από τη Νέα Ζηλανδία - δέχτηκαν επίθεση από ένα θηλυκό ελέφαντα που ήταν με ένα μικρό.
Οι οδηγοί σαφάρι που ήταν με την ομάδα προσπάθησαν, σύμφωνα με το CNNi να σταματήσουν τον ελέφαντα από το να επιτεθεί στις γυναίκες πυροβολώντας τον, ανέφερε η αστυνομία. Ο ελέφαντας χτυπήθηκε και τραυματίστηκε από τους πυροβολισμούς. Οι οδηγοί δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την επίθεση του ελέφαντα και και οι δύο γυναίκες πέθαναν επί τόπου, ανέφερε η αστυνομία.
Το περιστατικό συνέβη στο Εθνικό Πάρκο Νότιου Λουάνγκουα στην ανατολική Ζάμπια, περίπου 600 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Λουσάκα.
Οι θηλυκοί ελέφαντες είναι πολύ προστατευτικοί με τα μικρά τους και μπορούν να αντιδράσουν επιθετικά σε αυτό που αντιλαμβάνονται ως απειλές.
Πέρυσι, δύο Αμερικανοί τουρίστες σκοτώθηκαν σε ξεχωριστές συναντήσεις με ελέφαντες σε διαφορετικά μέρη της Ζάμπια. Και στις δύο περιπτώσεις, οι τουρίστες ήταν επίσης ηλικιωμένες γυναίκες και επέβαιναν σε όχημα σαφάρι όταν δέχτηκαν επίθεση.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ταϊλάνδη: Πεινασμένος ελέφαντας εισβάλλει σε σούπερ μάρκετ και τρώει από τα ράφια
Κοπάδι ελεφάντων επιτέθηκε σε πιστούς στην Ινδία - Τρεις νεκροί
Δίδυμα βρέφη θαμμένα σε ρωμαϊκή αποχέτευση ίσως θεωρήθηκαν «κακός οιωνός»
08:45
Πετρέλαιο: Κάτω από τα 80 δολάρια το Brent - Μέχρι τις 31 Αυγούστου η επιδότηση στο diesel
08:35
«Spider-Man: Brand New Day»: Όλα τα κρυμμένα spoiler και οι επιπτώσεις για το μέλλον του MCU
08:26
Κυψέλη: Απολογείται σήμερα ο 26χρονος για την δολοφονία της 38χρονης που βρέθηκε μέσα σε βαλίτσα
08:16