Απάντηση Λούλα σε Τραμπ για Μπολσονάρου: Δεν δεχόμαστε παρέμβαση ή κηδεμονία από κανέναν
Ο Bραζιλιάνος πρόεδρος Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα
AP Photo/Eraldo PeresΑπέρριψε οποιαδήποτε «παρέμβαση» στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας του, ο βραζιλιάνος πρόεδρος Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, μετά τα σχόλια που διατύπωσε ο αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ υπέρ του Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίο δικάζεται για φερόμενη απόπειρα πραξικοπήματος.
«Είμαστε κυρίαρχο κράτος. Δεν δεχόμαστε παρέμβαση ή κηδεμονία από κανέναν», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βραζιλίας.
Νωρίτερα, ο Τραμπ είχε αναρτήσει σχόλιο στην πλατφόρμα Truth Social προς υπεράσπιση του Μπολσονάρου, υποστηρίζοντας πως ο άλλοτε σύμμαχός του υπήρξε θύμα «κυνηγιού μαγισσών».
Ο 70χρονος Μπολσονάρου - ο οποίος διατηρούσε φιλικούς δεσμούς με τον Τραμπ στο διάστημα που οι δύο άνδρες ήταν στην εξουσία - δικάζεται στην Βραζιλία κατηγορούμενος πως ηγήθηκε «εγκληματικής οργάνωσης» η οποία συνωμοτούσε για να τον διατηρήσει στην προεδρία παρά την εκλογική του ήττα από τον νυν αρχηγό του κράτους, τον Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, τον Οκτώβριο του 2022.
«Η μόνη δίκη που θα έπρεπε να συμβεί είναι μια δίκη από τους ψηφοφόρους της Βραζιλίας – Λέγεται Εκλογές. ΑΦΗΣΤΕ ΗΣΥΧΟ ΤΟΝ ΜΠΟΛΣΟΝΑΡΟΥ!», υπογράμμισε ο Τραμπ στην ανάρτησή του στο Truth Social.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Αφήστε ήσυχο τον Μπολσονάρο»: Το μήνυμα Τραμπ για την καταδίκη του πρώην προέδρου της Βραζιλίας
Λιβάνιος: Τις επόμενες ημέρες ανοίγει ειδικός κύκλος μόνιμων προσλήψεων στους δήμους
17:40
PwC: Από την επιβίωση στην βιωσιμότητα - «Ανθεκτικές» οι ελληνικές επιχειρήσεις
17:35
Αγρότες: Πρώτα οι λύσεις σε ρεύμα, πετρέλαιο και αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος και μετά ο διάλογος
17:30
Ποιος ήταν ο Ίππαλος που έδωσε το όνομά του στην επιχείρηση σύλληψης του «Έλληνα Εσκομπάρ»
17:28