Τερέζα Mέι: Πριν τις εκλογές στη Γερμανία θα ξεκινήσει το Brexit
H Βρετανία δεν θα περιμένει έως τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο του 2017.
Θα ενεργοποιήσει το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβώνας και θα ξεκινήσει την επίσημη διαδικασία αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση νωρίτερα.
Αυτό δήλωσε η πρωθυπουργός της χώρας Τερέζα Μέι (Theresa May) σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Sunday Times και θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο.
Με βάση τα παραπάνω, η ενεργοποίηση της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ τοποθετείται το αργότερο έως τα τέλη του επόμενου καλοκαιριού.
Η Μέι θα απευθυνθεί αύριο στα στελέχη του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του κόμματος που διεξάγεται στο Μπέρμιγχαμ (Birmingham).
Σύμφωνα με την προδημοσίευση της συνέντευξης, η Βρετανίδα πρωθυπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών στην χώρα, υποστηρίζοντας ότι θα προκαλούσαν «αστάθεια».
Culinary Journeys: Έντεκα αστέρια Michelin και τρία Green Stars προσγειώνονται στην Κρήτη
09:30
Ουκρανική επίθεση προκάλεσε διακοπή ηλεκτροδότησης στην περιοχή της Ζαπορίζια
09:25
Το Ιράν απειλεί άλλη μια ευάλωτη ναυτιλιακή οδό - Ο ρόλος των Χούθι
09:20
Αυθεντικό Πάσχα στη Σαμοθράκη: Η μυσταγωγία της φύσης και η ποιότητα της εμπειρίας (pics)
09:14