Ισραήλ: Το υπερορθόδοξο κόμμα Shas αποχωρεί από την κυβέρνηση αλλά εξακολουθεί να την στηρίζει
Το υπερορθόδοξο κόμμα Shas αποχώρησε σήμερα Τετάρτη (16/7) από την κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει, εφόσον επιλυθεί το ζήτημα με την υποχρεωτική στράτευση των υπερορθόδοξων Εβραίων.
Το κόμμα ανέφερε ότι αποχωρεί από την κυβέρνηση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας επειδή το κοινοβούλιο δεν εγγυήθηκε τη μελλοντική εξαίρεση των σπουδαστών θρησκευτικών σχολών από τη στρατιωτική θητεία.
«Οι εκπρόσωποι του Shas διαπιστώνουν με βαριά καρδιά ότι δεν μπορούν να παραμείνουν στην κυβέρνηση και να αποτελούν μέρος της» σημειώνεται στην ανακοίνωση, μία ημέρα αφού και το κόμμα Ενωμένος Ιουδαϊσμός της Τορά (UTJ) ανακοίνωσε την αποχώρησή του.
Σε αντίθεση με το UTJ ωστόσο, ένας εκπρόσωπος του Shas είπε ότι το κόμμα δεν θα εγκαταλείψει τον κοινοβουλευτικό συνασπισμό, κάτι που σημαίνει ότι ο Νετανιάχου διατηρεί έστω και ισχνή πλειοψηφία στην Κνεσέτ και δεν χρειάζεται να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.
Το κοινοβούλιο θα διακόψει τις εργασίες του στις 27 Ιουλίου, για τρεις μήνες, δίνοντας στον Νετανιάχου μια ευκαιρία να επιλύσει το χρόνιο πρόβλημα της στράτευσης των υπερορθόδοξων Εβραίων σπουδαστών που μέχρι τώρα εξαιρούνταν από τη στρατιωτική θητεία.
Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Πότε λήγει η προθεσμία για το πρόγραμμα κατάρτισης δικαιούχων ανέργων
03:00
Πότε τίθενται σε ισχύ οι αλλαγές στις χρεώσεις ρεύματος - Τι προβλέπει η απόφαση της ΡΑΑΕΥ
02:00
Ξεκινούν σήμερα Δευτέρα οι χειμερινές εκπτώσεις - Αναλυτικός οδηγός για τους καταναλωτές
01:00
Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Φεβρουαρίου- Οι ημερομηνίες ανά Ταμείο
00:30