Ουκρανία: Ο Ζελένσκι όρισε τον Ντένις Σμιχάλ νέο υπουργό Άμυνας
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, υπέγραψε τα απαραίτητα έγγραφα για τον διορισμό του Ντένις Σμιχάλ στη θέση του νέου υπουργού Άμυνας της χώρας.
Ο Σμιχάλ υπέβαλε αυτήν την εβδομάδα την παραίτησή του από τη θέση του πρωθυπουργού, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου ανασχηματισμού της ουκρανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με το Sky News.
Ανακοινώνοντας την αλλαγή, ο Ζελένσκι τόνισε ότι ο νέος υπουργός θα έχει ως προτεραιότητα την ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής όπλων, με στόχο – όπως είπε – «να ωθήσουμε τον πόλεμο μέσα στη Ρωσία».
Την ίδια ώρα, η Γιούλια Σβιριντένκο, που σήμερα είναι αναπληρώτρια πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομίας, αναμένεται να αναλάβει τα ηνία της πρωθυπουργίας. Παράλληλα, ο πρώην υπουργός Άμυνας Ρουστέμ Ουμέροφ προορίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, για τη θέση του νέου πρεσβευτή της Ουκρανίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τραμπ: Ο Ζελένσκι δεν πρέπει να χτυπήσει τη Μόσχα - Δεν παίρνω το μέρος κανενός στον πόλεμο
Ουκρανία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Ντενίς Σμιχάλ
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος κύκλος των αιτήσεων για το Επίδομα παιδιού
03:00
Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ - Ποιοι δικαιούνται απαλλαγή ή έκπτωση
02:00
Κτηματολόγιο και όροι δόμησης μαζί στο maps.ktimatologio.gr - Τι πρέπει να γνωρίζετε
01:00
Ποιες είναι οι χώρες με τις περισσότερες ώρες εργασίας - Ποια η θέση της Ελλάδας
00:30