Ρωσία: H αστυνομία έκανε έφοδο σε δημοφιλές διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης
Το ρωσικό διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης Baza ανέφερε την Τρίτη (22/7) ότι η αστυνομία έκανε έφοδο στα γραφεία του καθώς και στο διαμέρισμα του αρχισυντάκτη του.
Το Baza, εξειδικεύεται σε εγκληματολογικές ειδήσεις, έχει πάνω από 1,5 εκατομμύρια συνδρομητές στο Telegram και είναι γνωστό ότι διαθέτει καλές πηγές μέσα στις αρχές επιβολής του νόμου.
«Αστυνομικοί έκαναν έφοδο στα γραφεία του Baza», ανέφερε το μέσο στο Telegram, «επισκέφθηκαν επίσης το διαμέρισμα του αρχισυντάκτη του, Γκλεμπ Τριφόνοφ, ο οποίος προς το παρόν δεν είναι προσβάσιμος».
Η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας δημοσίευσε ανάρτηση στο Telegram δηλώνοντας, ότι έχει «κινήσει ποινική διαδικασία για κατάχρηση εξουσίας από αστυνομικούς».
Ανέφερε ότι πραγματοποιήθηκαν έρευνες στη Μόσχα και σε αρκετές άλλες περιοχές, χωρίς να διευκρινίζει εάν αυτές σχετίζονται με την υπόθεση του Baza.
Μέλη της αστυνομίας θεωρούνται ύποπτα ότι διέρρευσαν απόρρητες πληροφορίες, οι οποίες στη συνέχεια εμφανίστηκαν «σε ένα από τα κανάλια του Telegram», σύμφωνα με τους ανακριτές.
Η Μόσχα έχει εντείνει την πολυετή καταστολή της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας εν μέσω της στρατιωτικής της επίθεσης στην Ουκρανία, θεσπίζοντας αυστηρούς νόμους περί λογοκρισίας, που ουσιαστικά απαγορεύουν κάθε κριτική προς τον στρατό.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ζελένσκι: Την Τετάρτη οι νέες συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας - Τι λέει η Μόσχα
Υπέρ νέου γύρου συνομιλιών με το Κίεβο η Μόσχα - Δεν αποκλείει συνάντηση Τραμπ και Πούτιν
Ιράν: Οι διαδηλώσεις, ο ετοιμοπόλεμος Τραμπ και η... σφήνα του Πούτιν
20:40
«Είμαστε προσηλωμένοι στην ειρήνη αλλά προετοιμαζόμαστε για όλα τα σενάρια» λέει ο Πεζεσκιάν
20:31
Νέες γύρος διαπραγματεύσεων Ιράν - ΗΠΑ την προσεχή Πέμπτη στη Γενεύη
20:22
Παρουσία Ουίλιαμ και Κέιτ η 79η τελετή απονομής των BAFTA - Τα φαβορί και οι λαμπεροί σταρ
20:10