Χαμάς: Δεν θα καταθέσουμε τα όπλα αν δεν ιδρυθεί ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος
Mαχητές της Χαμάς
AP Photo/Abdel Kareem HanaΗ Χαμάς διακήρυξε σήμερα πως δεν θα παραδώσει τα όπλα εκτός κι αν ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος εγκαθιδρυθεί.
Σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε, η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση ανέφερε πως «η ένοπλη αντίστασή της… δεν μπορεί να εγκαταλειφθεί παρά μόνο μέσω της πλήρους αποκατάστασης των εθνικών μας δικαιωμάτων, το βασικότερο εξ αυτών η εγκαθίδρυση ενός ανεξάρτητου, πλήρως κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους με την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσά του».
Οι έμμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ που στόχευαν στην εφαρμογή μιας 60ήμερης εκεχειρίας στον πόλεμο της Γάζας και μιας συμφωνίας για την απελευθέρωση των ομήρων τερματίστηκαν την περασμένη εβδομάδα έχοντας περιέλθει σε αδιέξοδο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΣΜΟΣ
Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με Ισραηλινό όμηρο - Τον αναγνώρισε το Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ
Νέα παρέμβαση του Ρεζά Παχλαβί: «Σύντομα θα πάρουμε πίσω στο Ιράν. Έρχεται διεθνής βοήθεια»
08:06
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το παιδικό σπίτι του David Bowie ανοίγει για πρώτη φορά στο κοινό
08:05
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στη Θεσσαλονίκη ο Τσίπρας για την «Ιθάκη»: Απέναντι σε Μητσοτάκη αλλά... πέραν της Καρυστιανού
08:00
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Χειμερινές εκπτώσεις: Τι περιμένει η αγορά μετά την πτώση εορταστικού τζίρου για 1 στις 2 επιχειρήσεις - Ελπίδα η «ρευστοποίηση» του στοκ
07:50
ΕΛΛΑΔΑ