ΚΟΣΜΟΣ

Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στον κουρδικό γάμο

Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στον κουρδικό γάμο
Twitter

Το βράδυ της Δευτέρας σημειώθηκε πολύνεκρη επίθεση καμικάζι σε κουρδικό γάμο στα περίχωρα της πόλης Χασάκα στη βορειανατολική Συρία.

Ένας βομβιστής – καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε μέσα σε μια αίθουσα στο χωριό Ταλ Ταουίλ, βόρεια της Χάσακα, όπου γινόταν η γαμήλια δεξίωση ενός μαχητή των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων.

Όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από την τρομοκρατική ενέργεια σκοτώθηκαν 14 άνθρωποι και τουλάχιστον 55 είναι οι τραυματίες. Ο αριθμός των νεκρών ωστόσο, αναμένεται να αυξηθεί καθώς πολλοί τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Την Τρίτη το Ισλαμικό κράτος ανέλαβε και επίσημα την ευθύνη μέσω του πρακτορείο Amaq.

Στόχος από ό,τι φαίνεται ήταν οι άνδρες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, που είναι η συμμαχία αράβων και Κούρδων μαχητών που πολεμούν τους τζιχαντιστές του ISIS, οι οποίοι ήταν καλεσμένοι στη γαμήλια τελετή.

Η χθεσινή επίθεση στη Συρία θυμίζει την τραγωδία που είχε σημειωθεί στις 21 Αυγούστου, στην πόλη Γκαζιάντεπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, κοντά στα συριακά σύνορα, κατά τη διάρκεια γαμήλιας δεξίωσης. Η επίθεση τότε είχε γίνει την ώρα που οι καλεσμένοι χόρευαν στο γλέντι των νεόνυμφων και είχε στοιχίσει τη ζωή σε 51 ανθρώπους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ