Κίνα: Πόλεις πλήττονται από ισχυρές βροχοπτώσεις και καύσωνα - Νεκροί και αγνοούμενοι
Πλημμύρες Κίνα
AP Photo/Ng Han GuanΔέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 33 άνθρωποι αγνοούνται ύστερα από πλημμύρες στην επαρχία Γκανσού, στη βορειοδυτική Κίνα, όπως ανακοίνωσαν σήμερα Παρασκευή 8/8 τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
«Από τις 7 Αυγούστου, οι συνεχείς καταρρακτώδεις βροχές έχουν προκαλέσει ξαφνικές πλημμύρες», μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, διευκρινίζοντας ότι «10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή και αγνοείται η τύχη 33 άλλων».
Ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ έδωσε εντολή να καταβληθεί «κάθε προσπάθεια» για τον εντοπισμό και τη διάσωση των αγνοουμένων, σύμφωνα με το CCTV.
Λόγω της συχνότητας των ακραίων καιρικών φαινομένων, ο Σι έδωσε επίσης εντολή σε όλες τις επαρχίες τις Κίνα να εντείνουν τις προσπάθειες για να εντοπίζονται οι πιθανοί κίνδυνοι, πρόσθεσε το CCTV.
Οι φυσικές καταστροφές είναι συχνές την Κίνα, ειδικά στη διάρκεια του καλοκαιριού, όπου κάποιες περιοχές πλήττονται από ισχυρές βροχοπτώσεις και άλλες από καύσωνα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δεκάδες χιλιάδες πολίτες απομακρύνθηκαν από το Πεκίνο λόγω σφοδρών βροχοπτώσεων
Σανγκάη: Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους εξαιτίας τροπικής καταιγίδας
Ενώπιον του Κογκρέσου Μπιλ και Χίλαρι Κλίντον στη «σκιά» του σκανδάλου Επστάιν
09:40
Μεγάλη φωτιά σε εμπορικό κέντρο στην Τεχεράνη (pics&vids)
09:39
Μπαράζ ρωσικών πληγμάτων στην Ουκρανία - Η Μόσχα επιτέθηκε με 500 drones και 60 πυραύλους (vid)
09:33
Τρία αναπάντητα ερωτήματα για την δολοφονία του 27χρονου στη Ν. Πέραμο - Το οικονομικό κίνητρο στο «κάδρο»
09:32