Πυρκαγιά στον εμβληματικό λόφο Arthur's Seat στο Εδιμβούργο
Το Κάθισμα του Αρθρούρου μπροστά από την πόλη του Εδιμβούργου
AP Photo/Alberto PezzaliΣυναγερμός σήμανε την Κυριακή (11/8) στο Εδιμβούργο όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά στον εμβληματικό λόφο του Arthur's Seat (Κάθισμα του Αρθρούρου).
Το Κάθισμα του Αρθούρου είναι γνωστή κορυφή του λόφου που βρίσκεται δίπλα στο Εδιμβούργο και εντός του Πάρκου Χόλυρουντ.
Μια «μεγάλη έκταση» επλήγη από τη φωτιά, όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Σκωτίας σε δήλωση που εξέδωσε το βράδυ της Κυριακής.
Σύμφωνα με το CNNi περισσότερες από πέντε ώρες αργότερα ότι η φωτιά δεν είχε ακόμη σβήσει.
Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν ακόμη διαπιστωθεί από την Πυροσβεστική.
Πυκνός καπνός που σκέπασε την κορυφή του λόφου καταγράφηκε από πλάνα και φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Το ιστορικό μνημείο βρίσκεται σε υψόμετρο 251 μέτρων, προσφέροντας στους πεζοπόρους μία εντυπωσιακή θέα στην πρωτεύουσα της χώρας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, αποτελεί επίσης την τοποθεσία ενός μεγάλου φρουρίου περίπου 2.000 ετών, καθώς και του παρεκκλησιού του Αγίου Αντωνίου, ενός γραφικού μεσαιωνικού ερειπίου του 15ου αιώνα.
Ταυτοποιήθηκε ο 23χρονος οδηγός μηχανής που τραβούσε βίντεο ενώ έκανε σούζες (vid)
19:13
Χαμενεΐ: Οι δολοφόνοι του Λαριτζανί θα πληρώσουν σύντομα - Βαλλιστικοί του Ιράν στη Σαουδική Αραβία
19:10
Μοτζτάμπα Χαμενεΐ: Οι δολοφόνοι του Αλί Λαριτζανί θα πληρώσουν πολύ σύντομα
19:04
Κρήτη: Αρνούνται τις κατηγορίες οι 21 συλληφθέντες για εμπορία ανθρώπων - Την Παρασκευή οι απολογίες
18:55