Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Ερντογάν για την Ουκρανία: Το «ευχαριστώ» του Ρώσου Προέδρου
O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
AP Photo/Alexandr DemyanchukΓια τις εξελίξεις γύρω από τον πόλεμο στην Ουκρανία συζήτησαν οι πρόεδροι της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν σήμερα Τετάρτη 20/8.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε στον Ρώσο ομόλογό του ότι «παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις σχετικά με την ειρηνευτική διαδικασία, ότι η Τουρκία καταβάλλει ειλικρινείς προσπάθειες από την αρχή του πολέμου για την επίτευξη δίκαιης ειρήνης και ότι υποστηρίζει τις θέσεις που στοχεύουν στην εδραίωση διαρκούς ειρήνης με τη συμμετοχή όλων των μερών».
Ο Ρώσος πρόεδρος, από την πλευρά του, αναφερόμενος στις συναντήσεις αντιπροσωπειών της Ρωσίας και της Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη, ευχαρίστησε τον Ταγίπ Ερντογάν για τη φιλοξενία των ειρηνευτικών συνομιλιών από την Τουρκία και για τις προσπάθειές του.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η Μόσχα ανακοίνωσε την κατάληψη τριών οικισμών στην ανατολική Ουκρανία
Τα σενάρια για τις εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία - Τι θα δεχθεί ο Πούτιν
Ο πρόεδρος της Αργεντινής χαιρετίζει την «πίεση των ΗΠΑ» στη Βενεζουέλα
21:48
Νέος διευθυντής στην «Αυγή» ο δημοσιογράφος Λάμπρος Τσουκνίδας
21:36
Στην Ιερουσαλήμ τη Δευτέρα ο Μητσοτάκης για την τριμερή Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ
21:24
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα κλοπής οχημάτων στην Αττική - Τα παραποιούσε και τα πουλούσε σε ανυποψίαστους πολίτες (pics)
21:12