ΚΟΣΜΟΣ

Μειώσεις φόρων ύψους 6,3 δισ. ευρώ ετησίως σχεδιάζει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Μειώσεις φόρων ύψους 6,3 δισ. ευρώ ετησίως σχεδιάζει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσέρχεται στη συζήτηση για τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό του 2017, που διεξήχθει στο γερμανικό κοινοβούλιο, την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016 REUTERS/Stefanie Loos

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (Wolfgang Schäuble) σχεδιάζει να προωθήσει μειώσεις φόρων ύψους 6,3 δισ. ευρώ κατ’ έτος για να τονωθεί η εγχώρια ζήτηση και να αποκρουστούν οι επικρίσεις από το εξωτερικό, αναφέρει σε δημοσίευμά της η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών επικρίνεται έντονα για το ότι η προσανατολισμένη στις εξαγωγές γερμανική οικονομία συμβάλλει στην ανισορροπία του διεθνούς εμπορίου.

Ο Σόιμπλε αναμένεται να παρουσιάσει τους σχεδιασμούς του για τη φορολογία στην ετήσια σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον, σύμφωνα με τη Χάντελσμπλατ, η οποία επικαλείται ανώτερο στέλεχος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Οι μειώσεις των φόρων έχουν στόχο να «τονώσουν την εγχώρια ζήτηση», κατά την πηγή αυτή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι μειώσεις των φόρων πιθανόν θα τεθούν σε εφαρμογή από τον Ιανουάριο του 2017, καθώς η κεντροδεξιά Ένωση Χριστιανοδημοκρατών (CDU) του Σόιμπλε έχει καταλήξει σε συμφωνία για το ζήτημα με το κεντροαριστερό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), τον ήσσονα εταίρο στον κυβερνητικό συνασπισμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ