Η αποτυχημένη αποστολή της Navy SEAL: Όταν Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν πολίτες στην Βόρεια Κορέα
Εκπαίδευση υποψηφίων των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ
(AP Photo/Denis Poroy, File)Αμερικανοί κομάντος (μέλη της Navy SEAL) πυροβόλησαν και σκότωσαν αρκετούς Βορειοκορεάτες πολίτες κατά τη διάρκεια μιας αποτυχημένης μυστικής αποστολής κατά τη διάρκεια διπλωματικών διαπραγματεύσεων υψηλού διακυβεύματος το 2019, γράφει σήμερα η εφημερίδα New York Times.
Στόχος της αποστολής ήταν η εγκατάσταση μιας συσκευής παρακολούθησης στη Βόρεια Κορέα τη χώρα που διαθέτει πυρηνικά όπλα.
Η εφημερίδα επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, που περιλαμβάνουν εν ενεργεία και πρώην στρατιωτικούς αξιωματούχους που έχουν γνώση των λεπτομερειών που είναι ακόμη διαβαθμισμένες, ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενέκρινε την επιχείρηση κατά την διάρκεια της πρώτης του θητείας, καθώς διεξήγαγε ιστορικές συνομιλίες με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιόνγκ Ουν. Ο Λευκός Οίκος , το Πεντάγωνο και η αμερικανική πρεσβεία στην Σεούλ δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα σε αιτήματα να σχολιάσουν το δημοσίευμα.
Οι πολίτες φαινόταν να βουτούν για οστρακοειδή όταν κατά λάθος συνάντησαν την ομάδα των αμερικανών κομάντος καθώς άρχιζε να νυχτώνει στην ακτή, αναφέρουν οι Times.
Οι αμερικανικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ, σκοτώνοντας όλους όσους επέβαιναν σ ένα μικρό αλιευτικό σκάφος, αναφέρει το δημοσίευμα, χωρίς να διευκρινίζει τον αριθμό των θυμάτων.
Μια απόρρητη έρευνα του Πενταγώνου αργότερα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι δολοφονίες δικαιολογούνταν βάσει των κανόνων εμπλοκής, ανέφερε η έκθεση.
Από την τελευταία σύνοδο κορυφής του Τραμπ με τον Κιμ το 2019, οι συνομιλίες έχουν ναυαγήσει και η Βόρεια Κορέα έχει προχωρήσει με το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων της.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ συναντήθηκε με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν
Επιχείρηση σκούπα από συνεργάτες του Κιμ - Εσβησαν κάθε ίχνος από DNA μετά το τετ α τετ με Πούτιν
Δένδιας: Πρόθεση της Ελλάδας να παράσχει στην Κύπρο όποια βοήθεια μπορεί - Απολύτως στη διάθεσή σας
11:35
Το Πανεπιστήμιο Purdue συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το UNIC Athens για την προώθηση της ερευνητικής συνεργασίας και της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στην Ευρώπη - Η νέα συμφωνία ενισχύει τις διατλαντικές ευκαιρίες
11:34
Η COSMOTE TELEKOM διευκολύνει την επικοινωνία των συνδρομητών της στη Μέση Ανατολή
11:29
Βίντεο με τη στιγμή που το Ισραήλ βομβαρδίζει εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ στον Λίβανο (vid)
11:29