Νέα επίθεση του Ισραήλ στην Γάζα - Ισοπέδωσε κι άλλο πολυώροφο κτήριο
Καπνός υψώνεται στον ουρανό μετά από ισραηλινή στρατιωτική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας,
AP Photo/Maya LevinΗ Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ έπληξε ακόμη ένα πολυώροφο κτήριο στην πόλη της Γάζας, το οποίο, σύμφωνα με τις IDF, χρησιμοποιούνταν από τη Χαμάς, αφού είχαν προηγηθεί επανειλημμένες προειδοποιήσεις προς τους κατοίκους της περιοχής να απομακρυνθούν.
Σύμφωνα με τον στρατό, στο κτίριο υπήρχαν παρατηρητήρια, συστήματα επιτήρησης, αλλά και εκρηκτικοί μηχανισμοί που είχαν τοποθετήσει μαχητές της Χαμάς, οι οποίοι το αξιοποιούσαν για να στοχοποιούν ισραηλινές δυνάμεις καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου.
Τέταρτο κτήριο που πλήττεται από ισραηλινές δυνάμεις
Οι IDF υποστηρίζουν ότι η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με κατευθυνόμενα πυρομαχικά και εναέρια παρακολούθηση, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος για αμάχους.
Πρόκειται για το τέταρτο πολυώροφο κτίριο στη Γάζα που πλήττεται από τις ισραηλινές δυνάμεις μέσα σε ισάριθμες ημέρες, με τον στρατό να τονίζει ότι όλα είχαν αξιοποιηθεί από τη Χαμάς για τρομοκρατική δραστηριότητα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο ΟΗΕ καταγγέλλει την «γενοκτόνο ρητορική» της ισραηλινής ηγεσίας στη Γάζα
Ισραήλ: Νέα προειδοποίηση εκκένωσης για τους κατοίκους ενός κτηρίου στη Γάζα
SPONSORED
Θεοδωρικάκος: Ενισχύουμε το επιχειρηματικό περιβάλλον και τις παραγωγικές επενδύσεις
15:01
Ανασχηματισμός: Γιατί δεν μετακινήθηκε ο Παύλος Μαρινάκης
14:58
Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας αναλαμβάνει ο Στράτος Σιμόπουλος
14:51
Ομιλία Πάπα Λέοντα στο κοινοβούλιο της Ισπανίας: Ο κόσμος βρίσκεται σε «βαθιά κρίση»
14:45