Ο Μαδούρο αναπτύσσει 25.000 στρατιώτες στα σύνορα της Βενεζουέλας
O πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.
AP PhotoΟ πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, δήλωσε ότι έχει αναπτύξει 25.000 στρατιώτες κατά μήκος της ακτής της Καραϊβικής και των συνόρων με την Κολομβία, εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.
Σε μήνυμα το βράδυ της Κυριακής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Μαδούρο ανέφερε ότι ανέπτυξε «25.000 άνδρες και γυναίκες από τις ένδοξες Εθνικές Μπολιβαριανές Ένοπλες Δυνάμεις» στα σύνορα με την Κολομβία και στη βορειοανατολική ακτή, όπου βρίσκονται τα μεγαλύτερα διυλιστήρια πετρελαίου της χώρας.
Η ανάπτυξη στοχεύει στη διασφάλιση της «υπεράσπισης της εθνικής κυριαρχίας, της ασφάλειας της χώρας και του αγώνα για την ειρήνη», πρόσθεσε.
Δεν αναφέρθηκε ρητά στον Τραμπ, ο οποίος έχει επικαλεστεί την ανάγκη καταπολέμησης των Βενεζουελάνων εμπόρων ναρκωτικών, ιδίως διατάσσοντας τη μεγαλύτερη ναυτική ανάπτυξη στην Καραϊβική εδώ και χρόνια.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αμερικανός υπουργός Άμυνας για την επιχείρηση ανοικτά της Βενεζουέλας: «Ήταν μόνο η αρχή»
Μαδούρο: Η ανάπτυξη πολεμικών πλοίων των ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζει η χώρα
Σορός γυναίκας εντοπίστηκε σε ακτή της Σάμου - Αποβιβάστηκαν 40 μετανάστες, συνελήφθη ο διακινητής
21:26
Σε εξέλιξη η συνάντηση Τραμπ - Νετανιάχου: «Το συντομότερο η β' φάση του σχεδίου για τη Γάζα»
21:17
Τραμπ: Θύμωσα πολύ όταν με ενημέρωσε ο Πούτιν για την επίθεση στην κατοικία του
21:07
Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο στη λογική «να μη σπάσει το μέτωπο»
20:55