Ο Μαδούρο αναπτύσσει 25.000 στρατιώτες στα σύνορα της Βενεζουέλας
O πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.
AP PhotoΟ πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, δήλωσε ότι έχει αναπτύξει 25.000 στρατιώτες κατά μήκος της ακτής της Καραϊβικής και των συνόρων με την Κολομβία, εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.
Σε μήνυμα το βράδυ της Κυριακής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Μαδούρο ανέφερε ότι ανέπτυξε «25.000 άνδρες και γυναίκες από τις ένδοξες Εθνικές Μπολιβαριανές Ένοπλες Δυνάμεις» στα σύνορα με την Κολομβία και στη βορειοανατολική ακτή, όπου βρίσκονται τα μεγαλύτερα διυλιστήρια πετρελαίου της χώρας.
Η ανάπτυξη στοχεύει στη διασφάλιση της «υπεράσπισης της εθνικής κυριαρχίας, της ασφάλειας της χώρας και του αγώνα για την ειρήνη», πρόσθεσε.
Δεν αναφέρθηκε ρητά στον Τραμπ, ο οποίος έχει επικαλεστεί την ανάγκη καταπολέμησης των Βενεζουελάνων εμπόρων ναρκωτικών, ιδίως διατάσσοντας τη μεγαλύτερη ναυτική ανάπτυξη στην Καραϊβική εδώ και χρόνια.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αμερικανός υπουργός Άμυνας για την επιχείρηση ανοικτά της Βενεζουέλας: «Ήταν μόνο η αρχή»
Μαδούρο: Η ανάπτυξη πολεμικών πλοίων των ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζει η χώρα
Διακόπτεται το δρόμολόγιο των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκη - Αθήνα λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων
14:46
Νέες διαδηλώσεις σήμερα στη Μινεάπολη μετά τον θάνατο 37χρονης από πυρά πράκτορα της ICE (pics&vids)
14:37
Σκοτσέζικο ντουζ με τον καιρό - Τάσος Αρνιακός στο CNN Greece: Έρχεται διπλή ψυχρή εισβολή
14:34
Κορινθία: Σοβαρά τραυματισμένοι δύο νέοι που το αυτοκίνητο τους «καρφώθηκε» σε σπίτι (vids&pic)
14:25