Βενεζουέλα: Το δικό του Νόμπελ Ειρήνης θέσπισε ο Μαδούρο
Σε μια ακόμα παράδοξη κίνηση προχώρησε ο ηγέτης της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος ανακοίνωσε πως θεσπίζει το «Διεθνές Βραβείο Ειρήνη Ούγκο Τσάβες», προς τιμήν του προκατόχου του, αλλά κυρίως ως αντιστάθμισα στο Νόμπελ Ειρήνης.
«Οφείλουμε να επιβραβεύσουμε την ειρήνη στην Κολομβία, στην περίπτωση που αυτό επιβεβαιωθεί. Αναμένουμε τις υποψηφιότητες εκείνων που μπορούν να εκπροσωπήσουν την ειρήνη στην Κολομβία, προκειμένου οι κριτές του «Βραβείου Ούγο Τσάβες για την Ειρήνη και την Κυριαρχία των Λαών» να το αποδώσουν σε ορισμένους από τους πρωτεργάτες της ειρηνευτικής συμφωνίας αυτής», δήλωσε ο Μαδούρο στη διάρκεια ομιλίας του στην δυτική Πολιτεία Μπαρίνας.
Όπως εξήγησε ο πρόεδρος, το νέο βραβείο θα είναι ετήσιο και θα απονέμεται στην εκάστοτε χρονιά σε «προσωπικότητες παγκόσμιου κι εθνικού βεληνεκούς, που έχουν διακριθεί για τους αγώνες τους για την ειρήνη, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία».
Άλμα σχεδόν 3% καταγράφει η τιμή του πετρελαίου - Ξεπέρασε τα 108 δολάρια το βαρέλι
13:20
Θεοδωρικάκος: «Κόφτης στις χρεώσεις των τραπεζών - Τον Μάιο η διαβούλευση για το νομοσχέδιο προστασίας των δανειοληπτών» (vid)
13:19
Ο Αρκούδος Πάντινγκτον γίνεται χαρτονόμισμα - Τα νέα σχέδια που προτείνουν οι Βρετανοί πολίτες
13:14
Ρωσία: Διάβημα του ΥΠΕΞ στον Γερμανό πρέσβη για «επαφές πολιτικών με μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων»
13:12