«Απειλή για το ΝΑΤΟ τα ρωσικά drones», ανέφερε o Πολωνός ΥΠΕΞ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Ράντοσλαβ Σικόρσκι.
AP Photo«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι τα drones που εισήλθαν στην Πολωνία δεν ήταν ένα ατύχημα», δήλωσε ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Ράντοσλαβ Σικόρσκι, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Ένταση στην Πολωνία, την Ευρώπη αλλά και τους κόλπους ΝΑΤΟ προκάλεσε νωρίτερα η παραβίαση του εναέριου χώρου της Πολωνίας από ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά τη διάρκεια μιας ακόμη σφοδρής επίθεσης στην Ουκρανία και η κατάρριψή τους από τον πολωνικό στρατό, καθώς σηματοδοτεί μια εντελώς νέα και επικίνδυνη εξέλιξη στην περιοχή.
«Ήταν μια πρωτοφανής επίθεση εναντίον του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης. Ο πρωθυπουργός Τουσκ ζήτησε την ενίσχυση της αεροπορικής άμυνας της Πολωνίας. Η μαζική χρήση των drones αποτελεί απειλεί για όλο το ΝΑΤΟ», πρόσθεσε ο Σικόρσκι.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Βρετανός υπουργός Άμυνας: «Εξετάζουμε την ενίσχυση της αεροπορικής άμυνας της Πολωνίας»
Πολωνία: «Δεν έχουμε αμφιβολία ότι τα ρωσικά drones δεν μπήκαν από λάθος» - Τι απαντά η Μόσχα
Ιταλία: Σκάνδαλο με κύκλωμα trafficking και ποδοσφαιριστές της Serie A - Τέσσερις συλλήψεις
16:17
Τραμπ: «Θα φτάσουμε σε μια σπουδαία συμφωνία με το Ιράν, αλλά είμαστε έτοιμοι και για βομβαρδισμούς»
16:08
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Παρηγορητική και Τελική Φροντίδα Ζωής (EPEC EM) από την Περιφέρεια Θεσσαλίας
15:58
Η Ελλάδα ολοκληρώνει την πρώτη φάση ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον Λίβανο (pics)
15:57