Οι Ουκρανοί χτύπησαν ρωσικό τερματικό σταθμό στο λιμάνι Πριμόρσκ - Ανεστάλη η φόρτωση πετρελαίου
Ουκρανοί στρατιώτες εκτοξεύουν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος.
AP Photo/Evgeniy MaloletkaΟυκρανικό drone έπληξε τερματικό σταθμό στο ρωσικό λιμάνι Πριμόρσκ, αναστέλλοντας τις εργασίες φόρτωσης πετρελαίου. Ο αξιωματούχος είπε ότι η επίθεση προκάλεσε πυρκαγιά στην εγκατάσταση η οποία είναι ένας βασικός κόμβος των εξαγωγών ρωσικού πετρελαίου, αλλά δεν διευκρίνισε εάν η αναστολή των εργασιών συνεχίζεται.
Ο κυβερνήτης της ρωσικής περιοχής στην οποία βρίσκεται το λιμάνι Αλεξάντερ Ντροζντένκο είχε δηλώσει νωρίτερα ότι η επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο λιμάνι του Πριμόρσκ προκάλεσε πυρκαγιά σε ένα πλοίο και σε έναν σταθμό άντλησης πετρελαίου.
Πρόκειται για την πρώτη επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος σε έναν από τους μεγαλύτερους τερματικούς σταθμούς εξαγωγών πετρελαίου και καυσίμων.
Ο ίδιος δεν αναφέρθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία, λέγοντας μόνο ότι η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο και δεν υπάρχει κίνδυνος διαρροής πετρελαίου.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η ΕΕ παρατείνει τις κυρώσεις κατά Πούτιν και άλλων Ρώσων για τον πόλεμο στην Ουκρανία
Εκατό νέες κυρώσεις στη Ρωσία από το Ην. Βασίλειο - Πλήγμα στα έσοδα και τις στρατιωτικές προμήθειες
ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ: Αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις τους λαμβάνουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι
15:50
Καμπότζη και Ταϊλάνδη αλληλοκατηγορούνται για την νέα ανάφλεξη στις εχθροπραξίες
15:38
Θεσσαλονίκη: Ξεκινά αύριο (27/12) η 24ωρη πιλοτική λειτουργία του μετρό και έξι λεωφορειακών γραμμών
15:25
Κολωνάκι: Συνελήφθη ο γιος 87χρονης που είχε βρεθεί απανθρακωμένη στο διαμέρισμα της το 2022
15:20