ΟΗΕ: Πρόταση για συνάντηση Γκουτέρες με Χριστοδουλίδη και Ταταρ στις 27/9 - Θετική η Λευκωσία
Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ σε παλαιότερη συνάντησή τους
AP Photo/Petros KaradjiasΣτις 27 Σεπτεμβρίου προτείνει ο ΟΗΕ να πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη η κοινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ και τον Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.
Όπως ανέφερε, την Παρασκευή ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, η Λευκωσία απάντησε θετικά. Πρόσθεσε ότι σε περίπτωση κατάληξης θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις από τον ΟΗΕ.
Σε σχέση με τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρία Ανγχελα Ολγκίν, ανέφερε ότι η ίδια η παρουσία της κ. Ολγκίν πριν τη μετάβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη και την επικείμενη κοινή συνάντηση με τον κ. Τατάρ στην παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ αποδεικνύει για ακόμη μια φορά την προσωπική δέσμευση του ΓΓ στις προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, πάντοτε εντός του συμφωνημένου πλαισίου.
Στο επίκεντρο της σημερινής συζήτησης, όπως είπε, βρέθηκε η προετοιμασία της κρίσιμης αυτής συνάντησης.
Πρόσθεσε ότι τη Δευτέρα, η κ. Ολγκίν θα έχει συνάντηση με τον κ. Τατάρ, ενώ την Τρίτη θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Ελληνοκύπριο Διαπραγματευτή Μενέλαο Μενελάου.
ΑΑΔΕ: «Λουκέτο» σε δεκάδες ψηφιακές υπηρεσίες - Προσοχή στις πληρωμές
06:00
Νέο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας της ΔΥΠΑ για ανέργους - Ποια η διαδικασία υποβολής
05:00
Στην 5ετία μειώνεται η παραγραφή χρεών - Ποιους αφορά και τι αλλάζει το 2026
04:00
Επίδομα θέρμανσης: Πότε αναμένεται να πληρωθεί η επόμενη δόση - Πώς υπολογίζεται
03:00