Η Ιταλία θα αναγνωρίσει Παλαιστινιακό κράτος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ - Τι είπε ο Ιταλός ΥΠΕΞ
Ο Αντόνιο Ταγιάνι
Adrian Dennis/Pool Photo via APΟ Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι επιβεβαίωσε σήμερα ότι η Ιταλία θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος κατά τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ που θα λάβει χώρα στις 22 Σεπτεμβρίου 2025, στη Νέα Υόρκη.
«Στις 22 Σεπτεμβρίου, στην Νέα Υόρκη, πρόκειται να στηρίξουμε με πεποίθηση την διακήρυξη στπ πλαίσιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών με στόχο την δημιουργία παλαιστινιακού κράτους και τον τερματισμό των εχθροπραξιών», είπε χαρακτηριστικά.
Μέχρι τώρα, η κυβέρνηση της Ρώμης είχε υπογραμμίσει ότι τάσσεται υπέρ της λύσης των δυο κρατών για δυο λαούς, αλλά είχε παράλληλα επισημάνει ότι στην παρούσα φάση η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους θα μπορούσε να αποδειχθεί τελικά επιζήμια.
Ο ιταλικός Τύπος υπενθυμίζει ότι στην συγκεκριμένη διακήρυξη, που θα αποτελέσει τη βάση της διάσκεψης του ΟΗΕ, αναφέρεται ότι «η Χαμάς πρέπει να σταματήσει να ασκεί εξουσία στην Λωρίδα της Γάζας και να παραδώσει τα όπλα στην Παλαιστινιακή Αρχή, με την συνεργασία και την στήριξη της διεθνούς κοινότητας, στη βάση του στόχου για ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο παλαιστινιακό κράτος».
ΟΠΕΚΕΠΕ: Μπαρούτι με Κωνσταντοπούλου - Καρασμάνη στην Εξεταστική - «Κάνετε σόου» - «Είστε εκτός τόπου και χρόνου»
14:41
Ο ΔΕΣΦΑ εγκαινίασε τον Σταθμό Συμπίεσης Φυσικού Αερίου στην Αμπελιά Φαρσάλων
14:34
Μόνιμη παρουσία στη Βενεζουέλα προετοιμάζει η CIA στη μετα - Μαδούρο εποχή
14:25
Θεσσαλονίκη: Ατύχημα με νταλίκα που «δίπλωσε» στην Περιφερειακή - Κυκλοφοριακό χάος
14:15