Η Ιταλία θα αναγνωρίσει Παλαιστινιακό κράτος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ - Τι είπε ο Ιταλός ΥΠΕΞ
Ο Αντόνιο Ταγιάνι
Adrian Dennis/Pool Photo via APΟ Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι επιβεβαίωσε σήμερα ότι η Ιταλία θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος κατά τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ που θα λάβει χώρα στις 22 Σεπτεμβρίου 2025, στη Νέα Υόρκη.
«Στις 22 Σεπτεμβρίου, στην Νέα Υόρκη, πρόκειται να στηρίξουμε με πεποίθηση την διακήρυξη στπ πλαίσιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών με στόχο την δημιουργία παλαιστινιακού κράτους και τον τερματισμό των εχθροπραξιών», είπε χαρακτηριστικά.
Μέχρι τώρα, η κυβέρνηση της Ρώμης είχε υπογραμμίσει ότι τάσσεται υπέρ της λύσης των δυο κρατών για δυο λαούς, αλλά είχε παράλληλα επισημάνει ότι στην παρούσα φάση η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους θα μπορούσε να αποδειχθεί τελικά επιζήμια.
Ο ιταλικός Τύπος υπενθυμίζει ότι στην συγκεκριμένη διακήρυξη, που θα αποτελέσει τη βάση της διάσκεψης του ΟΗΕ, αναφέρεται ότι «η Χαμάς πρέπει να σταματήσει να ασκεί εξουσία στην Λωρίδα της Γάζας και να παραδώσει τα όπλα στην Παλαιστινιακή Αρχή, με την συνεργασία και την στήριξη της διεθνούς κοινότητας, στη βάση του στόχου για ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο παλαιστινιακό κράτος».
Τα τέσσερα πιο σπάνια είδη άνοιας που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν
08:30
H NASA δημοσιοποίησε την πρώτη φωτογραφία της Γης από την αποστολή Artemis στο φεγγάρι
08:25
Οι Ιρανοί δίνουν αμοιβή 60.000 δολάρια σε όποιον εντοπίσει τον Αμερικανό πιλότο (vid)
08:17
Καιρός: «Ανοιξιάτικη αλλαγή με απίστευτες ημέρες» μετά το άστατο σκηνικό του Σαββατοκύριακου - Πώς θα ταξιδέψουν οι εκδρομείς του Πάσχα
08:08