Η Πολωνία ανοίγει και πάλι τις συνοριακές διελεύσεις με την Λευκορωσία
Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ.
Chancellery of the Prime Minister of Poland via APΟι συνοριακές διελεύσεις μεταξύ Πολωνίας και Λευκορωσίας θα ανοίξουν και πάλι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 24/9 προς Πέμπτη, δήλωσε σήμερα ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ.
Η Πολωνία είχε κλείσει τα σύνορα της με την Λευκορωσία αυτόν τον μήνα λόγω των Ρώσο –πολωνικών στρατιωτικών ασκήσεων που έλαβαν χώρα στην Λευκορωσία.
Οι ανησυχίες της Πολωνίας, η οποία είναι μέλος της συμμαχίας του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με τις πολεμικές ασκήσεις «Zapad» (Δύση) ενισχύθηκαν όταν περίπου 21 ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη εισήλθαν στον εναέριο χώρο της τη νύχτα της 9ης προς 10η Σεπτεμβρίου.
«Η ολοκλήρωση αυτών των ασκήσεων μειώνει - αν και δεν μπορώ να πω ότι εξαλείφει - διάφορες απειλές και, λαμβάνοντας υπόψη τα οικονομικά συμφέροντα των πολωνικών μεταφορέων και σιδηροδρόμων, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι αυτό το μέτρο έχει εκπληρώσει τον σκοπό του», δήλωσε ο Τουσκ στην κυβέρνηση.
«Εάν οι εντάσεις αυξηθούν, δεν θα διστάσουμε και θα λάβουμε τις κατάλληλες αποφάσεις».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τουσκ:«Δεν θα διστάσουμε να καταρρίψουμε ξένα αντικείμενα που εισέρχονται στον εναέριο χώρο μας»
Συναγερμός στην Πολωνία από πτήση drone πάνω από κυβερνητικά κτήρια - Συνελήφθησαν δύο Λευκορώσοι
Ακυβέρνητο καράβι στα ανοιχτά της Σκύρου μετά από μπλακ άουτ - Επιχείρηση του Λιμενικού
10:44
«Καμπανάκι» επιστημόνων για τη μετάδοση της γρίπης κατά τις γιορτές - Ποιοι κινδυνεύουν
10:35
Επιχείρηση διάσωσης στον Όλυμπο: Ορειβάτης προσπάθησε να ανέβει στην κορυφή και εγκλωβίστηκε
10:26
Μανώλης Γιάνκος: Ο αθλητής με παγκόσμιο ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης σε γλυκό νερό, στα 90 μέτρα
10:16