Παρεμβολές στο GPS του αεροσκάφους της Ισπανίδας υπουργού Άμυνας κοντά στη Λιθουανία
Η Μαργαρίτα Ρόμπλες
AP Photo/Geert Vanden WijngaertΣυναγερμός σήμανε για το στρατιωτικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε η υπουργός Άμυνας της Ισπανίας Μαργαρίτα Ρόμπλες, όταν το σύστημα αυτόματης πλοήγησης (GPS) υπέστη βλάβη ενώ πετούσε προς τη Λιθουανία και ενώ βρισκόταν κοντά στο Καλίνινγκραντ.
Εκτός από την Ρόμπλες, στο αεροπλάνο επέβαιναν συγγενείς Ισπανών αεροπόρων που συμμετέχουν στην αποστολή αεράμυνας του ΝΑΤΟ στην ανατολική πλευρά της χώρας, σύμφωνα με τη Reuters.
«Έγινε προσπάθεια διακοπής του σήματος GPS, αλλά επειδή το αεροσκάφος μας διαθέτει κρυπτογραφημένο σύστημα, δεν επηρεάστηκε» δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας.
«Πρέπει να είναι συνηθισμένο σε αυτή τη διαδρομή, αλλά και στις εμπορικές πτήσεις. Δεν είναι επειδή είναι δικό μας αεροσκάφος» πρόσθεσαν. Η Ρόμπλες επρόκειτο να έχει διμερή συνάντηση με τον Λιθουανό ομόλογό της Ντόβιλε Σακαλιένε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην αεροπορική βάση Σιαουλιάι την Τετάρτη, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη της ισπανικής κυβέρνησης.
SPONSORED
Στους δρόμους ξανά οι αγρότες των Σερρών με τα τρακτέρ - Μπλόκο από την ΕΛ.ΑΣ.
11:50
Μαλδίβες: Μητέρα και κόρη, ερευνητές και ο εκπαιδευτής τους τα θύματα της τραγωδίας
11:41
Χάρι και Μέγκαν ετοιμάζουν κινηματογραφική μεταφορά βιβλίου για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν
11:26
Eurovision 2026: Ανατροπή στα προγνωστικά - Ποια χώρα πέρασε τον Akyla
11:25