Ζελένσκι σε Τραμπ: Θέλω πυραύλους Tomahawk για να αναγκάσουμε τον Πούτιν να συνάψει ειρήνη
Ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολντίμιρ Ζελένσκι
AP Photo/Gregorio BorgiaΟ πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε από τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη συνάντησή τους την Τρίτη να προμηθεύσει την Ουκρανία με πυραύλους Tomahawk, οι οποίοι θα μπορούσαν να δώσουν στην Ουκρανία τη δυνατότητα να χτυπήσει μέχρι και τη Μόσχα.
Σημειώνεται ότι το BGM-109 Tomahawk Land Attack Missile είναι ένας αμερικανικός πύραυλος μεγάλης εμβέλειας, παντός καιρού, αεριωθούμενος, υποηχητικός πύραυλος που χρησιμοποιείται από το Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών, το Βασιλικό Ναυτικό της Αυστραλίας και το Βασιλικό Ναυτικό σε επιχειρήσεις χερσαίων επιθέσεων σε πλοία και υποβρύχια.
Ο Ζελένσκι δήλωσε την Τετάρτη στην εκπομπή «The Axios Show» ότι ζήτησε από τον Τραμπ ένα επιπλέον οπλικό σύστημα που θα μπορούσε να αναγκάσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να συμμετάσχει σε ειρηνευτικές συνομιλίες — ίσως χωρίς καν να χρειαστεί να το χρησιμοποιήσει η Ουκρανία.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η Ρωσία χαρακτηρίζει «ανεύθυνες» τις «απειλές» του Ζελένσκι ότι θα πλήξει το Κρεμλίνο
Ζελένσκι: Οι Ρώσοι αξιωματούχοι πρέπει να τερματίσουν τον πόλεμο ή να βρουν καταφύγια
Κρήτη: Ρώσος αξιωματούχος έκαψε... λάθος επιχείρηση - Ήθελε να εκφοβίσει την πρώην σύζυγό του
18:27
Κομισιόν: Σχέδιο δράσης κατά του κυβερνοεκφοβισμού για την προστασία των νέων στο διαδίκτυο
18:18
Ιράκ: Πάνω από 4.580 κρατούμενοι του Ισλαμικού Κράτους έχουν μεταφερθεί στη χώρα από τη Συρία
18:09
Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν με τον πρόεδρο της Νότιας Αφρικής για την Ουκρανία
17:59